Победом, уз доста потешкоћа, су фудбалери Србије започели Лигу нација. У Литванији су славили минималним резлтатом (1:0). Вечерас, у новоформираном такмичењу под окриљем УЕФА, играју први меч код куће.

У Хумској ће дочекати селекцију Румуније која је на старту ремизирала са Црном Гором (0:0).

Дешавања са утакмице пратите на сајту „Новости“.


20:20 - САСТАВИ ТИМОВА

Селектор Крстајић је направио пет промена у односу на меч у Литванији. Нема Миленковића, Родића, Матића, Живковића и Костића.


САСТАВИ:

СРБИЈА: Дмитровић – Рукавина, Спајић, Вељковић, Коларов – Максимовић, Лукић – Тадић, Милинковић-Савић, Љајић – Митровић
РУМУНИЈА: Татарушану – Манеа, Балаша, Сапунару, Банку – Антон, Марин, Кипчију – Драгуш, Стачију, Такудеан

21:32 - ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Меч у Хумској је почео. Србија је после свега 20так секунди изборила корнер, Љајић је уместо центаршута одлучио да проба комбинацију, лоше је то изведено.

Убрзо после тога још један корнер, поново без опасности. Први озбиљнији напад имали су гости. Тадић је погрешио, брза контра, Чипчију покушава и шаље лопту поред гола. Недуго затим покушао је и Такудеан, далеко поред гола.

Одличне прилике за Србију. Рукавина шаље одличан центаршут, Милинковић-Савић је највиши у скоку, али голман брани. После корнера је Митровић био највиши у скоку, али се испречила пречка!

Тадић шаље лопту у петерац у 16. минуту, Митровића је пар центиметара делило од шута. Корнер је извео Љајић, Румуни су се одбранили, после чега је Адмов ударац изблокиран. Одличан дупли пас Митровића и Љајића, ал ије Александар веома лоше центрирао и омогућио Татарушануу да без проблема ухвати лопту. Посед је на страни Србије, ређау се акције, мрежа и даље мирује.

Спајић се спетљао и уз мало среће избацио лопту у корнер, први за госте. Одличан потез Кипчијуа, добра интервенција српске одбране. Станчију има проблеме са левом руком и морао је да изађе ван терена како би му се указала помоћ.

Коларов шаље идеалан центаршут за Сергеја који главом шаље лопту поред гола.

ГОООООЛ - Србија води од 26. минута. Коларов је одлично прошао, шутирао, голман Татарушану је одбио лопту, а Митровић, који је лежао на земљи, се маестрално снашао и успео да угура лопту у мрежу.

Србија је знатно боља, после постигнутог поготка настављају са нападима. Мајсторије Максимовића и Тадића, Румуни уз доста проблема успевају да спрече опасност. Румунија је кренула нешто офанзивније, имала и слободан ударац, али ништа што прави проблем Дмитровићу.

Коларов одличном дијагоналом проналази Тадића који слабо прима лопту и даје времена противницима да га изблокирају. После корнера Тадић прави пар одличних потеза и шаље одличан центаршут, поново пар центиметара дели Србију од гола.

Тадић пролази по десној страни и центрира, избацују штопери гостију. Кипчију пре тога добија жути картон због фаула над Коларовим. Два корнера за српски тим, добро се сналазе гости.

Грешка Дмитровића који поклања аут Румунији. Станчију центрира, Кипчију одлично шутира и погађа пречку. Максимовић не реизикује и избацује лопту у корнер. Руски судија Безбородов одмах свира крај првог дела, без надокнаде.
22:40 - ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Коларов касни, Кипчију прави добар потез, капитен Србије га рукама задржава и судија показује на "креч".

ГОООЛ - Станчију узима лопту, Дмитровић се баца у праву страну, али је шут Румуна био снажнији и прецизнији. Изједначење.

Србија покушава после корнера, без успеха. Румунија после датог гола игра знатно слободније. Крстајић је послао Пријовића, Костића и Матића на загревање. Прву промену на мечу прави Контра, уместо Драгуша улази Митрица.

ГОООООООЛ - Митровић поново! Српски нападач се одлично заградио, поред тројице играча је подигао лопту и из волеја је закуцао у мрежу.

ГООЛ - Ново изједначење. Станчију је шутирао, лопта је некога погодила и уз доста среће отишла у корнер уместо у гол. Уследио је корнер, Вељковић је каснио, Тукудеан је шутирао у ближи угао и погодио.

Крстајић је направио две промене. Уместо Милинковића-Савића је ушао Костић, док је Лукића заменио Матић. Србија је постигла гол, али је руски арбитар показао да је томе претходио фаул у нападу. Продор Костића, у правом "карамболу" у петерцу лопта погађа стативу.

Последња промена, Пријовић мења Љајића у 78. минуту. Одличан потез Пријовића, добар центаршут, Митровић није добро шутирао. У 85. минуту још једна велика шанса за Србију. Овог пута Митровић проналази Пријовића који шутира преко пречке из изгледне прилике.

Према званичним подацима на трибинама је више од 15.000 навијача.

Србија је та која напада и покушава да стигне до трећег поготка. Са друге стране селектор гостију Контра сигнализира својим пуленима да смире темпо и да чувају бод.

Умало потпуни преокрет. Митрица је остао сам у казненом простору, имао довољно времена да се намести, Дмитровић је успео да спаси погодак.

Четврти судија показује да ће се играти још шест минута.

Корнер за Србију, Тадић центрира, голман гостију лако хвата. На другој страни Кипчију поново прави проблеме одбрани, Коларов у последњем тренутку избацује у корнер. Матић краде лопту, Костићев лош пријем спречава контру. Тадић остаје да лежи после дуела, а Контра прави и последњу измену, Ротарију мења Кипчијуа.

Матић се намешта и шутира са око 20 метара, уз мало проблема Татарушану смирује лопту и хвата је. Дуга лопта Румуна, Дмитровић излази и избацује је у аут. Гостима се не жури.

Реми у Београду.