МНОГО је Црвена звезда већ испаштала због инцидената на својим утакмицама у Европи, и само ове сезоне цех који је платила европској кући фудбала премашује 100.000 евра. Због тога су црвено-бели упутили званичан апел својим навијачима пред старт Лиге шампиона како да се понашају на мечевима Лиге шампиона на стадиону "Рајко Митић".

- Сви прилази, улази и трибине ће се снимати пре, за време и по завршетку утакмице - можда је најважније упозорење за све навијаче у овом саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОВА ЗВЕЗДА МОЖЕ МНОГО: Караси, сведок легендарних победа над Ливерпулом верује у црвено-беле

Дакле, у случају евентуалних инцидената, све ће се видети, као у "Великом Брату", нико неће моћи да прође некажњено. Такође, како би се спречиле гужве, али и евентуални фалсификати улазница, контрола пред утакмицу са Наполијем ће се вршити кроз три безбедносна прстена, а сва лица која покушају да уђу с неисправном улазницом биће процесуирана.

Наведен је и цео списак предмета које је забрањено унети на трибине, а то су упаљачи, шибице, новине, подметачи и слично. Оно што је још свеже из Салцбурга са "Ред бул арене" јесте повод за следећу инструкцију: да се не ускаче у терен пре, за време и по завршетку утакмице.

По општим правилима, забрањено је уношење ватреног оружја, предмета који могу да изазову повреде, затим, боце, чаше, конзерве, пиротехничка средства, алкохолна пића, заставе или транспаренти већи од два метра, уређаји за производњу механичких звукова и контролу масе, ласерске уређаје...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕДАН ГОЛ НА 180 МИНУТА: Звезда на путу до ЛШ примила само четири поготка на осам утакмица

Посебно је скренута и пажња на оно што је често знало да буде кажњено од стране УЕФА, а то је да су забрањени расистичке увреде и испади, затим расистички, екстремистички и политички пропагандни материјал, као и истицање или ширење политичке, расистичке пропаганде, слогана и грбова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДИСЦИПЛИНЦИ УЕФА ПРЕСУДИЛИ: Звезда без навијача у Паризу и Ливерпулу

Црвена звезда је сада стигла на највиши ниво такмичења на клупској сцени, а ту већ УЕФА нема милости ни за најмање пропусте. У том смислу, дате су и инструкције, које делују као мање битне, као што је да се не сме бацати смеће ван корпи за отпатке, да није дозвољено стајати на местима за седење... Али све то ће морати да се поштује.

Црвено-бели први меч Лиге шампиона играју на стадиону "Рајко Митић", 18. септембра против Наполија.