ЗА потврду првог места у групи и визе за европску смотру. Млада фудбалске репрезентација Србије сутра, у дербију квалификационе групе седам за ЕП догодине у Италији и Сан Марину, гостује у реваншу селекцији Русије. "Орлићи" су у првом мечу надиграли Русе 3:2 и у досадашњим квалификацијама знају само за успехе, с обзиром на то да су забележили седам узастопних победа и да су неприкосновени на позицији лидера групе.

Победа у Русији би, пошто су у петак у Новом Саду победили Македонију 2:1, и теоретски значила да су изабраници селектора Горана Ђоровића директни учесници Европског шампионата.

- Наша победа решава сваку дилему - потврђује Иван Шапоњић, нападач нашег младог националног тима. - Показали смо много тога доброг у претходних седам утакмица. Заслужено смо први у групи. Реван са Македонијом у Новом Саду је за нас био изузетно тешка утакмица. Победили смо их у Скопљу 2:0 и тај тријумф требало је потврдити пред нашом публиком, а најтеже је играти унапред добијене дуеле.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Орлићи" и у Русију иду по победу

Шапоњић истиче да су Македонци на "Карађорђу" играли растерећено, јер нису имали шта да изгубе.

- На нама је био императив да потврдимо епитет фаворита. Играли смо добро, да кажем таман толико да победимо. Најбитније је да се све добро завршило и да смо укњижили три бода.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоровић задовољан: Поштујемо све ривале

Са селекцијом Русије, која је уз наше младиће и најбоља екипа у групи, како потврђује Шапоњић, биће још теже.

- То је, сматрам, нови изазов. Русија има веома озбиљну екипу, али на нама је да победом донесемо коначну одлуку. Играћемо по нашем моделу и поред тога што, по свему судећи нећемо бити комплетни. Жеља је да наставимо низ успеха и надамо се најбољем - поручио је Шапоњић.