ИГРАМО срцем. У те две речи, Немања Ћаласан (22), узданица одбране Спартака, сместио је објашњење за историјски успех Суботичана, који су прошли велику Спарту и у трећем квалификационом колу за Лигу Европе, дочекују дански Брондби.

Стамени штопер је обележио двомеч са чешким представником, поготком на новосадском "Карађорђу" али и великом жељом у реваншу да остане на терену иако је било очигледно да је задобио тежу озледу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГАЋИНОВИЋ, ЗА "НОВОСТИ", ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ УСПЕХА У ПРАГУ: Играчи су јунаци!

- Имао сам потрес мозга, а у том тренутку нисам био свестан те чињенице - каже Ћаласан на почетку разговора за "Новости". - Избио сам у скоку лопту у корнер, а супарнички играч је закаснио и ударио ме главом у слепоочницу. Желео сам да наставним да играм, био помало и агресиван, али сам тек касније схватио да је једино решење у таквој ситуацији било да напустим терен. Када сам дошао до клупе, мислећи да ће уследити лекарска интервенција, видео сам да ме тренер мења и захтевао да се вратим на терен. Тек на крају, на снимцима сам видео шта се заправо све дешавало.


Ћаласан је одмах и прегледан у болници у Прагу, где је установљено да нема подлива и хематома. Детаљни прегледи уследили су и по повратку у Србију, где му је препоручена одговарајућа терапија. Одмара се у Суботици и чека уторак, да се прикључи екипи на тренинзима са жељом да буде стартер у четвртак против Брондбија.

- Мислим да још увек нисмо свесни да смо прошли Праг и да смо у трећем кругу. Па били смо аутсајдери и нико није веровао да ћемо успети, осим нас. Истина, потајно смо се надали и на ту тему разговарали искључиво у свлачионици. Успели смо, великом жељом и срцем. Избацили смо велику Спарту. У Новом Саду је наш ривал играо по систему "лако ћемо", а нама је много тога полазило за ногом. Жеља нам је била да не примимо гол и то се остварило. У реваншу смо се надали да дамо само један гол и ето, то је одлучило.

Исти приступ, заснован на борби и залагању, уз наравно замисли стратега Владимира Гаћиновића, Ћаласан истиче као модел за двомеч са представником Данске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПЛЕЈ-ОФ ЛИГЕ ЕВРОПЕ, СКРАЋЕН СПИСАК ПОТЕНЦИЈАЛНИХ РИВАЛА: Партизан може на Севиљу, Бешикташ и Макаби, Спартак на Зенит, Олимпијакос, Брагу...

- Када се осврнем, од старта сезоне смо већ урадили нешто. Јер, ишли смо корак по корак. Нисмо размишљали ко би нам могао бити наредни ривал ако прођемо Спарту. Сада, свакако, размишљамо само о Данцима. Искрено, више бих волео да играмо на "Карађорђу", мањем и нама и нашим навијачима из Суботице ближем стадиону од "Рајка Митића", јер бисмо имали пуне трибине. Зато бих позвао све љубитеље фудбала у Београду и околини да дођу да нас подрже. Обећавам да ће имати шта да виде - закључио је Ћаласан.

СЛАВЉЕ НА 10.000 МЕТАРА
СУБОТИЧАНИ су по повратку из Прага славили у авиону и готово читав лет од час и по до Београда, осим полетања и слетања, провели на ногама.
- Имали смо чартер, авион је био наш и заиста је било "лудо и весело". Често сам путовао авионом, али тако нешто нисам доживео. Чечара је био задужен за музику, пуштао је углавном све старе "народњаке"... певало се, ту и тамо је неко и попио нешто, а расположење и атмосфера су били предивни - каже Ћаласан.