ТАЧНО два месеца откако је из Сурдулице однео Куп Србије после финала против Младости, Партизан је оставио сва три бода Раднику. Домаћин је на старту нове сезоне у Суперлиги потпуно заслужено очитао лекцију из борбености и минималне ефикасности гостима из Беогтрада - 1:0 (0:0).

Јунак меча Игор Златановић искористио је један од ретких напада ка голу Владимира Стојковића и у 51. минуту успео да га матира, а Партизан се пре и после тога задржао само на једном конкретном шуту у оквир гола Васиљевића. Био је то покушај Зорана Тошића, који је због повреде колена морао из игре у 55. минуту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ожеговић у колима Хитне помоћи напустио стадион (ВИДЕО)

Можда се Партизану чини да, као неки други, може ове сезоне са комбинованим или чак другим тимом да се шета домаћом Суперлигом, али Мирослав Ђукић је већ синоћ у Сурдулици, у 1. колу, схватио ваљда да је то за Партизан ове сезоне практично немогуће. Јер, срушили су црно-бели доста митова, па и онај о непобедивости против Радника, пошто су их Сурдуличани победили први пут у историји међусобних дуела.

Могао је домаћин веома лако да овери победу и повећа предност у 75. минту када се јунак утакмице Златановић прописно обрукао пред празном мрежом Партизана. У брзом контранападу тек су се обрукали Рикардо, па Ожеговић. Занимљиво је да ће "парни ваљак" већ за седам дана поново у Сурдулицу на дуел против Динама из Врања.

СТРЕЛАЦ: Златановић за Радник у 51. минуту. Стадион Радника у Сурдулици. Гледалаца: 2.500. Судија: Ненад Ђокић (Ужице) 7.
РАДНИК: Васиљевић 8,5 - Младеновић 7, Жарковић 7, Миловановић 7, Чубрило 7 ( од 71. Ђорђевић -)- Пејчић 7(од 68. Павловић ) - Пантелић 7, Стевановић 7, Керемех 7, Стојановић 7 - Златановић 8 (од 84. Ристовић).
ПАРТИЗАН: Стојковић 6 - Енаке 6, Марковић 6, Валијенте 5,5, Шеховић 5,5 - Тошић 6(од 57. Ожеговић 6), Здјелар 6, Пантић 6, Ђерлек 5,5 (од 62. Сума 6)- Ивановић 5,5 (од 73. Илић -), Рикардо 6.
Играч утакмице: Игор Златановић (Радник).