САМО 15 минута доброг, надахнутог и конкретног фудбала било је довољно Партизану да пребрине све бриге око пласмана у друго коло квалификација Лиге Европе. Црно-бели су у већем делу меча на стадиону крај Бистрице деловали као да су дошли на загревање, а одличне секвенце од 43. до 58.минута биле су довољне да додју до рутинске победе против лимитираног ривала. На крају Рудар је, после свега виђеног, могао да буде задовољан колико и Партизан резултатом који осликава ко је ко у овом тренутку на европској фудбалској мапи – 0:3 (0:1).

Партизан је у сусрет са ривалом скромног квалитета ушао, најблаже речено, млако. Податак да је ударац Рикарда Гомеша у 28.минуту небу под облаке био први који је упућен ка јужној страни стадиона крај Бистрице довољно говори о интензитету игре Ђукићевог тима у уводних пола часа. Безидејну игру са обе стране која је претила да прво полувреме остави потпуно празним пресекла је једна дубинска лопта у 41.минуту, коју је испред Секулића покупио млађани Шеховић, алије Радовић успео добро да затвори угао и на тај начин је спречио Партизановог тинејджера да званични деби у сениорском тиму украси голом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Рудар - Партизан 0:3

Та ситуацијакао да је представљала сигнал да црно-бели почну да играју фудбал, па је већ два минута касније виђено ново узбуђење пред голом Радовића. Гомеш је са 20-ак метара гурнуо употребљиву лопту Николићу, а када се нови шпиц Партизана ослободио ривала уследио је несмотрен и утисак је непотребан старт штопера Живковића. Енглез није имао ни најмању дилему, показао је на белу тачку, а Јевтовић је рутински донео олакшање свом тиму пред одлазак на одмор.

Тим са петорицом дебитаната и комплетно измењен у односу на прошлогодишњу премијеру против Будућности је „продисао“ тек после тог водећег гола. Разлика у квалитету два тима није била спорна ниједног тренутка, али је тек после „пробијања леда“ фаворизовани гост почео да оправдава улогу апсолутног фаворита. Већ у петом минуту наставка Сејдуба Сума је показао да би ове сезоне могао да почне да се отплаћује када је са 16 метара лепим ударцем затресао мрежу и одличном Шеховићу обезбедио асистенцију.Игра Пљевљака која се сводила само на што скупље продавање коже се тада потпуно распала, па је Ђукићев тим практично у сваком нападу деловао опасно по гол домаћина.Тачку на 15-минутну доминацију српског вицешампиона, која је била више него довољна за убедљив тријумф, ставио је Рикардо Гомеш и то на начин који је одмах по доласку представљан као његов највећи квалитет. Нападач са Зеленортских острва је на 20-ак метара од гола само ћушнуо лопту испред себе, а онда распалио по њој и погодио десни доњи угао Радовићевог гола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАВИКАВАНјЕ НА ПОБЕДЕ: Партизан у Никшићу започиње европску мисију

Од тог момента Партизан је могао да примири нападе и почне да размишља о избегавању повреда и рутинском послу овере пласмана у друго коло квалификација Лиге Европе који га очекује за седам дана у Хумској.

РУДАР – ПАРТИЗАН0:3 (0:1)

СТРЕЛЦИ: Јевтовић у 44. из пенала, Сума у 50, Гомеш у 57.минуту. Стадион: „Крај Бистрице“.Гледалаца: 5.000. Судија: Стјуарт Етвел (Енглеска) 7.

РУДАР: Радовић 6 -Пешукић 5,5, Митровић 5,5, Живковић 5, Секулић 5 – Куч 5 (од 61. Вуковић 5,5), Сопо 5,5, Голубовић 5(од 73. Мацановић -)– Зечевић 5, Ђаловић 5,5 (од 74. Јанкетић -), Бошњак 6.

ПАРТИЗАН: Стојковић - – Енаке 6,5, Марковић 7, Ваљенте 6,5 (од 76. Н.Р.Милетић -), Шеховић 8 – Здјелар 6,5, Јевтовић 7 (од 72.Јанковић -), Сума 7, Пантић 6,5 – Николић 6,5 (од 64.Косовић -), Гомеш 7.

Играч утакмице: Златан Шеховић (Партизан)