ОВО није Звезда коју хоћу и коју сањам - искрено је рекао тренер црвено-белих Владан Милојевић после слабе партије и ремија без голова са Спартаксом. Сви су, он понајвише, очекивали много боље издање на старту сезоне и новом почетку у квалификацијама за Лигу шампиона. Међутим, све оно најбоље што је екипа показала на припремама у Аустрији, није се видело у престоници Летоније.

Тамо је сваки тренинг био бар пет пута динамичнији од премијерног наступа. Или, можда припреме стварно "лажу" и не дају праву слику, како мисле неки аналитичари.
Изгледало је као да је црна мачка, симбол града Риге, прешла преко пута фудбалерима Црвене звезде пред почетак утакмице. На стадиону "Сконто", нису показали нимало оне шампионске снаге и дрскости из прошле сезоне. Млак приступ, бројне грешке излуђивале су у првом полувремену Милојевића на клупи. Викао је на изабранике, гестикулирао, али ни то није помогло.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда: Карте за Спартакс од петка у продаји

- Не трпим анархију, неко сам ко воли да се држи договора било какав да је. Не волим искакања. Неке ствари нам нису полазиле за ногом. Анализираћемо због чега, али пуно тога нисмо радили како је требало. Преостаје нам да се потрудимо и поправимо их - рекао је Милојевић.

Нормално је да на првој утакмици у сезони не штима све како се пожели.
- Треба узети у обзир да долазимо из припремног периода, нисмо одиграли комплетни ниједну утакмицу. Радоњић и Родић су били одсутни месец дана, ту је Ебесилио коме смо дали минутажу, нисмо ни очекивали да ће Стојиљковић рано да изађе... Радили смо доста ствари које нам на утакмици нису пошле за ногом и онако како смо требали.
Ипак, само овом реченицом Милојевић је погодио вероватно право у центар када се траже разлози слабијег издања.

- Очекујем много већу страст за победом.
Нормално, чим нема жара, увуче се и несигурност, а она се највише испољила у завршници. Три одличне прилике притисле су нервозу. И то је углавном смирени Бен два пута из зицера гађао високо преко гола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Фудбалери Звезде сложни: Нисмо потценили ривала, бићемо много бољи у реваншу

- Са једним или два гола причали бисмо другачију причу - додаје Звездин стратег.
Познајући га, неће му бити тешко да још више засуче рукаве. Мајстор је да размрда екипу, урадиће све да у реваншу у уторак (20.30) екипа са много више елана покаже Летонцима да немају чему да се надају у овом двобоју. Навикао је Милојевић да ради у цајтноту. Одласком Пешића и после обновљене повреде Стојиљковића има великих проблема у нападу. Највеће појачање Ебисилио је дошао "запуштен" и требаће му времена да га убаци у своју машину. Остао је шеф стручног штаба недоречен и по питању зашто Мелега није било ни на клупи.

Сви почетни "трудови" нису ни нови ни страшни. Ни на старту прошле сезоне Звезда се није показала против Слијеме из Малте. И онда је кренула у поход по Европи.

ЛИГА ШАМПИОНА 1. коло
Флора - Хапоел БШ 1:4 (0:2)
Торпедо К. - Шериф Т. 2:1 (1:1)
Алашкерт - Селтик 0:3 (0:1)
Дуделанж - Видеотон 1:1 (0:1)
Викингур - ХЈК 1:2 (0:2)
Шкендија - ТНС 5:0 (2:0)
Корк Сити - Легија 0:1 (0:0)
Дрита - Малме 0:3 (0:2)

СРЕДА
Астана - Сутјеска 1:0 (1:0)
Спартакс - Ц. звезда 0:0 (0:0)
Судува - АПОЕЛ 3:1 (3:0)
Трнава - Зрињски 1:0 (0:0)
Кукеши - Валета 0:0
Лудогорец - Крусадерс 7:0 (2:0)
Олимпија - Карабаг0:1 (0:0)
Валур - Розенборг1:0 (0:0)