ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ПТУЈ

ПОЧЕО је са Лионелом Месијем у Ла Масији, био му капитен у млађим категоријама Барселоне, а од среде је велика нада Партизана да би одбрана у новој сезони могла да

буде затегнутија и на вишем нивоу него претходне. Искусни шпански штопер Марк Ваљенте (31) је потписом двогодишњег уговора са клубом постао први фудбалер из ове

земље који ће заиграти за црно-беле.

Прича о његовим амбицијама и плановима у новој средини није могла да прође без подсећања на дане када је са траком око руке на терену предводио Месија, Фабрегаса, Пикеа, Педра... Наравно, акценат је био на омаленом Аргентинцу.

- Јако добро се сећам момента када је Меси дошао у Ла Масију. Знам да је тада мало ко од нас помишљао да би једног дана могао да постане то што јесте, јер је био исувише ситан. Имао сам велику срећу да сам прошао ту фантастичну школу, која ми је касније била од велике користи у каријери - објаснио је Ваљенте.

После брушења у једној од најбољих фудбалских школа на планети Ваљенте није добио прилику да се доказује на „Ноу Кампу“, већ га је пут одвео у други тим Севиље. Одатле је стигао у Ваљадолид где је сарађивао са Мирославом Ђукићем, који је и најзаслужнији за његов долазак у Партизан.

ЕНАКЕ ЈОШ ПАУЗИРА ПОВРЕДА предње ложе одмах по доласку у Птуј спречила је стручни штаб да на делу види румунског дефанзивца Габријела Енакеа. Новајлија је у среду био на додатним прегледима који су показали да ће због хематома морати да мирује најмање још три дана.

- Сећам се да је Ђукић дошао у јако незгодном тренутку када нисмо изгледали добро. Унео је позитивну енергију у екипу и у другој сезони смо успели да се пласирамо у Примеру.

Када су обавезе и очекивања у новој средини у питању ни Ваљенте, логично, није искочио из клишеа.

- Видим да је добра атмосфера унутар тима, а то је један од основних предуслова за добре резултате. Из разговора са тренером Ђукићем сам сазнао да имамо добру екипу и уз заједништво и добру атмосферу сигурно можемо да остваримо жеље, како наше, тако и верних навијача. Чуо сам много лепих ствари о српском дербију сада ћу имати прилику да осетим чари тог великог догађаја - закључио је Ваљенте.

Шпански дефанзивац ће носити број шест на дресу, а јасно је да ће у наредним данима доћи до растерећења последње линије тима. Најближи одласку је Бојан Остојић, који је уз дозволу клуба напустио Птуј како би завршио трансфер у једног кипарског прволигаша.

ЧЕКА СЕ ГОМЕШОВ СЕРТИФИКАТ

НАПАДАЧ са Зеленортских острва Рикардо Гомеш је овде у Словенији најавио да би требало да представља значајно појачање Партизана.

Да би се то и догодило потребно је да португалски Национал “откочи” сертификат и омогући црно-белима да га региструју.

- Мора да стигне у наредним данима, по свим правилима - кратко је објаснио спортски директор Илиев.