Некадашњи фудбалер Партизана Симон Вукчевић дефинитивно је одлучио да заврши каријеру, само месец и по дана, након што се на кратко предомислио и потписао за Будућност.

Вукчевић је почетком године најавио крај каријере, да би се средином фебруара обавезао једногодишњим уговором за Будућност, али се убрзо предомислио.

- Симон је одлучио да напусти фудбал. Није могао да дође до нивоа на коме је био некад. Председнику и управа клуба урадили су све да га убеде да покуша да се врати, али је то на крају био превелики залогај - рекао је тренер Будућности Владимир Вермезовић, који је Вукчевићу био тренер у Партизану на почетку каријере.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Симон Вукчевић: Имао сам све, а нисам урадио ништа

Овај 32-годишњи фудбалер својевремено је био један од најталентованијих фудбалера на овим просторима, памтиће се да је у Партизану направио "малу револуцију" јер је носио дрес са бројем 1.

После црно-белих играо је за Сатурн, лисабонски Спортинг, Блекбурн, Карпате, Војводину, Левадијакос, Енозис и Шавес, пре него што се вратио у родну Подгорицу.

Вукчевић је играо за младу и А репрезентацију Србије и Црне Горе (пет утакмица), да би након осамостаљења изабрао да наступа за Црну Гору (45 наступа и два гола).