Партизан је тријумфално окончао припреме на Кипру и са позитивним утисцима улази у завршницу спремања за први меч шеснаестине финала Лиге Европе против Викторије Плзењ, наредног четвртка у Београду.

Црно-бели су у последњој провери у Лимасолу савладали белоруски Шахтјор из Солигорска (2:1), а једна од ретких замерки тренера српског првака Мирослава Ђукића односи се на реализацију шанси.

- Веома је битна утакмица, генералка. За нас је већ почела сезона и ово је био озбиљан меч. Другачији тип утакмице него против Теплица. Шахтјор је екипа која није много притискала, али је чекала да изађе у контранападе. Нисмо им то дозволили. Ако би требало да тражимо што треба да поправимо, онда је то реализација. Да будемо ефикаснији и конкретнији - рекао је Ђукић.

Искусни стратег истакао је важност тријумфалног завршетка припремног периода.

- Веома је битно да уђеш у сезону са победничким менталитетом. Рекао сам данас играчима да морају да се представе као победничка екипа.

Прочитајте још Ђукић: Ђерлек се озбиљно намеће

Црно-бели су данас играли без Саше Здјелара.

- Превентивно смо одлучили да не игра. Добио је ударац на прошлој утакмици. Сметало му је при шутирању лопте. Рекли смо му да не игра ако осети бол, нисмо хтели да ризикујемо.

Разлог за одсуство младог везисте дао је Ђукићу добар увод у малу замерку ривалу на последњем тест мечу пред наставак сезоне.

Прочитајте још Ивановић: Причали су да сам дрво!

- Можеш да уђеш како хоћеш, јер нећеш бити искључен. У једном тренутку је било превише агресивних стартова. Могли су играчи да се повреде. Требало би да постоје жути и црвени картони и на пријатељским утакмицама. Дачу Пантића смо заменили јер је тражио замену, добио неколико удараца, али њему је добро да мало очврсне. И Јевта је осетио бол, а он је пре два дана играо 90 минута. Рекли смо му да ће поделити утакмицу са Радином, осећа умор од прошле утакмице, али морао је да игра јер Здјелар није могао - закључио је Ђукић.