КУПИЛИ су одличног фудбалера “преко интернета”, али им је онда све пресело. Панвезис, клуб из Друге лиге Литваније, недавно је поносно представио велико појачање, француског нападача Барклија Мигел-Пансу.

Наивни Литванци су се ослонили на профил играча на “Википедији”, где је писало да је Мигел-Панса каријеру почео у Енглеској, и то у Квинс Парк Ренџерсу, и да је између 2010. и 2012. на 36 утакмица постигао 45 голова у Чемпионшипу. Истакнуто је и како је прошле године у Другој француској лиги постигао шест голова у 21 наступу за Орлеан, а као посебна ставка наведена су и три наступа за репрезентацију Анголе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Занимљив трансфер у Турској: Биткоинима платили играча

Познати” нападач је дошао у Панвезис, сликао се, потписао уговор. А онда је истина изашла на видело. Профил Мигел-Пансе на интернету био је измишљен, а трансфер чиста превара. Што би се рекло, човек се лепо “увалио”

Испоставило се да је почео каријеру у Енглеској, али у Вокингу. После тога мувао се по француским нижелигашима. Био је и у Орлеану, али у другом тиму, па у шведској трећој лиги. У репрезентацији Анголе такође га се “не сећају”...