ПАРТИЗАН је Ђорђа Ивановића пикирао као једног од приоритета зимског прелазног рока, месец дана је "ломио отпор" Спартака и коначно стигао до потписа најбољег фудбалера Суперлиге. Од почетног плана да се Спартаку плати обештећење од 300.000 евра уз 20 одсто обештећења од наредног трансфера, црно-бели су на крају пристали да "голубовима" уплате 400.000, а проценат приликом наредне продаје није промењен.

Да се цела прича развија у позитивном смеру, било је јасно већ у преподневним часовима када Ђорђе Ивановић није кренуо у Анталију на припреме са остатком тима. Неколико сати касније челници Суботичана су дефинитивно дали зелено светло за трансфер Ивановића, који ће у уторак потписати четворогодишњи уговор, а већ у среду ћекренути на припреме са новим саиграчима на Кипар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Европа размазила навијаче

- Ивановић је био моја огромна жеља, слично као када су у питању били доласци неких странаца у наш клуб. Не памтим да је у скорије време искочио неки играч у нашој лиги код ког постоји толики простор за напредак и који може да помогне екипи у више система. За његове услуге је било заинтересовано четири-пет клубова са много бољим условима, али је Ђорђе био изричит по питању своје жеље - објашњава спортски директор Партизана Ивица Илиев.

Оно што може да радује присталице Партизана јесте да је договор са Владимиром Стојковићем о потписивању новог четворогодишњег уговора на помолу. Када је у питању Леандре Тавамба, цела прича би требало да буде дефинисана у наредних седам дана, па ће робусни нападач у случају да у том термину не буде квалитетних понуда, бити на располагању Ђукићу и током пролећа.