СЕЦИЈАЛНО ЗА "НОВОСТИ": БАРСЕЛОНА

МИНУТ 33. реванш утакмице Купа краља Сосиједад - Љеида. Домаћи тим води са 2:0, укупно 3:0, јер је победио 1:0 у Љеиди. У другом полувремену гости за два минута стижу до 2:2, али и даље испадају. Онда у 75. минуту тренер Љеиде Ђерар Албадалехо диже са клупе 17-годишњег Бојана Радуловића и "наређује":

- Уђи и дај гол...

Минут 87, центаршут са десне стране, Бојан скаче и главом даје гол који Љеиду води у осмину финала Купа краља. Момак који 18 година пуни 29. децембра напрасно је постао херој Љеиде, најмлађи стрелац у историји клуба. Његово име појавило се у многим новинским насловима, слика његове радости после победоносног гола била је имиџ дана.

Ко је Бојан Радуловић? У најкраћем, српски фудбалски бисер рођен у Љеиди, у Каталонији. Његов фудбалски таленат има везе (и) са генима, отац Радослав био је фудбалер Земуна из кога је прешао у Љеиду 1998, а спортски ген носи и од мајке која је играла рукомет. Бојан се родио у Љеиди док је тата играо за овај клуб.

Син Бојан кренуо је очеквим стопама, није почео у Љеиди, али су га скаути клуба приметили и пре четири године довели.

- У почетку сам играо у везној линији, али ме је прошле године тренер Рувен Адола пребацио у напад и испало је добро. Био сам најбољи стрелац са 29 голова. Ушли смо у најквалитетнију јуниорску лигу - почиње своју причу Бојан.

Какав је био дочек после подвига у Сан Себастијану?

- Ништа посебно, јер смо стигли у три ујутро, али сутрадан су нам сви честитали. Мало је ко очекивао да после 0:1 код куће можемо да прођемо. Сад се сви радујемо сусрету са Атлетико Мадридом.

С обзиром на висину, 1,92 метра, да ли дајеш пуно голова главом?

- Не превише, прошле сезоне можда 5-6... Користим обе ноге, а играње у везном реду помаже ми да се добро крећем и видим ситуације на терену.

Гол у Купу краља био је првенац у првом тиму?

- Јесте и зато ћу га увек памтити. У лиги још нисам дао гол јер и не играм много. Обично уђем у последњих 15-20 минута, али најважније да сам део екипе, иако повремено играм и за јуниорски тим.

Амбиције?

- За сада Љеида, за касније ћемо видети. Сви ми сањамо да једног дана заиграмо у великом клубу.

НИСАМ ОКЛЕВАО ПОСЛЕ ПОЗИВА ФСС

НА срећу, скаутинг ФСС није омануо као у неким другим случајевима, Бојанов таленат је на време примећен.

- Играо сам за каталонску јуниорску селекцију, али кад ме је позвала Србија нисам оклевао ни тренутак. Играо сам у утакмицама против Црне Горе и Словеније... Чини ми се да имамо одличну генерацију, верујем да ћемо се пласирати за Европско првенство наредног лета - каже Радуловић.