ПАРТИЗАН је искористио "благодети" Куп такмичења, односно чињеницу да је наспрам себе имао српсколигаша Ртањ, да се после репрезентативне паузе врати на победнички курс. Одиграли су црно-белиу Бољевцу таман колико је било потребно да пролаз у осмину финала најмасовнијег такмичења не дође у питање - 0:3 (0:1).

Историјски догађај за Бољевац привукао је на трибине градског стадиона више од 5.000 љубитеља фудбала, а и поред тога што је Ртањ очекивано убедљиво поражен сигурно је да нико кући није отишао незадовољан. Публика је видела рутину српског шампиона, али и добро, борбено издање пулена Хакије Ровчанина, који могу да жале за пречком Ђоковића у 61. минуту, али и недосуђеним пеналом три минута касније после неопрезног старта голмана црно-белих Марка Јовичића.

Све остало што се дешавало у Бољевцу усмеравано је са црно-беле стране. Нешто спорији ритам у првих пола часа пресечен је голом Леандреа Тавамбе у 35. минуту када је Камерунац на асистенцију левог бека Милетића лако матирао Милошевића.

Питање победника је практично било решено већ после првог гола клуба из Хумске, па је до краја остало као непознаница само коликом разликом ће бити изражен тријумф црно-белих. Арбитар Милан Илић средином другог полувремена није досудио пенал за домаћина, али јесте у 70. минуту на другој страни после играња руком од стране Ђоковића. Јевтовић је дуплирао предност гостију са беле тачке, а коначан резултат поставио је резервиста Ожеговић у 86. минуту. n

РТАЊ - ПАРТИЗАН 0:3 (0:1)

СТРЕЛЦИ: Тавамба у 35, Јевтовић у 70. (из пенала) и Ожеговић у 86. минуту. Градски стадион у Бољевцу. Гледалаца: 5.000. Судија: Милан Илић (Ћуприја) 7.

РТАЊ: Милошевић 6,5 - Ђоковић 6,5, Николић 6, Цокић 5,5, Трифуновић 5,5 - Голубовић 6, Цветковић 5,5, Анђелковић 5,5(од 72. Петровић -), Чауревић 5,5, Рамадани 6 - Милуновић 6.

ПАРТИЗАН: Јовичић 6,5 - 73 Милетић 6,5, Остојић 7 (од 88. Марковић -), Митровић 6,5, 26 Милетић 7 - Јевтовић 7, Евертон 7, Ђуричковић 6,5, Сума 6, Соломон 6 (од 60. Илић -) - Тавамба 7 (од 72. Ожеговић -).

Играч утакмице: Леандре Тавамба (Партизан)