Партизан је преболео Вождовац. Вечерас је добио дерби у Новом Саду поготком Бојана Остојића у 89. минуту, који је уједно и прославио на најлепши начин рођење ћерке Викторије. Новосађани су поклекли први пут у сезони и после четири тријумфа забележили пораз. Јер, црно бели су били бољи управо за тај један погодак.


Шампион се пренуо у Новом Саду, бар када је реч о игри, посебно у првом полувремену. Од старта изабраници Мирослава Ђукића су наметнули свој ритам, држали лопту и осмишљеним акцијама тражили пут ка мрежи Роцкова. Партизан је деловао сигурно, нарочито у задњој линији која није ни једном поклекла нити дозволила Новосађанима да озбиљније припрете.Пословође "црно- бечих" су контролисале игру, често у ватру бацали најистуренијег Тавамбу и по свему, Партизан је оставио јачи утисак. Нарочито у дуел игри у којој домаћину није пропустио ни једну лопту као и у приликама. Осим неколико покушаја претњи, Партизан је имао две изгледне шансе, али је одличне шутеве најпре Суме а затим и Тавамбе, када је лопта већ била виђена у мрежи, домаћи голман Роцков одлично одбранио.


Са своје сране, фудбалери Војводине су играли колико и м је гост дозвољавао. Нису успевали да вежу неколико пасова нити да конструктивним акцијама припрете и потсете на претходна издања од старта суперлигашког каравана. Деловали су спорије од ривала, играли потез више али и поред тога имали прилику када је Суботић запретио шутем за одбрану Јовичића.


Увертиру наставка обележила је јурњава неколицине навијача између западне и северне трибине у којој је чак неколико младића истрчало на атлетску статзу, али инцидента није било. Јер,припадници жандармерије су одмах реаговали и смирили страсти.

Партизан је наставио у свом ритму, који је, међутим, домаћи тим пресекао у неколико наврата. Новосађани су почели конкретнијим потезима што је уродило шансом за Малбашића, који је међутим, закаснио на центаршут Месаревића као и покушајем Бразилца Ренана из даљине.


И у наставку се новосадски голман истицао сјајним истрчавањем као и одбранама. Он је у два наврата зауставио шутеве Суме из слободоног ударца. Оба пута тамнопути нападач Партизана је гађао под пречку а Роцков вадио лопту из мреже. Узвратио је Суботић чија је лопта фијукнула поред стативе.


У 76. минуту Партизан је имао најбољу прилику и Роцков , преко кога је "резервиста" Јовановић пребацио лопту, већ је био савладан, али се на гол линији нашао Ренан и сачувао мрежу. Деловало је да ће се меч завршити без голова а онда је Остојић минут и по пре краја регуларног тока закуцао лопту у небрањени део мреже Роцкова.


ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)

Стрелац: Остојић 89. минут

Нови Сад. Стадион "Карађорђе". Гледаљлаљца: 6.000. Судија:Милорад Мажић (Врбас) 7. Помоћници:Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац).

ВОЈВОДИНА: Роцков 8, Бурековић 6,5, Планић 7, Алвеш Ренан 7, Лакићевић 6,5, Јованчић 6,5 ( од 89 Нешковић)), Вукасовић 6,5, Бемпах 6,5, Суботић 6,5, Месаровић 6, Малбашић 6,5 ( од 87.Антић).

ПАРТИЗАН:Јовичић 7, Вулићевић 7, 73 Милетић 6,5, Остојић 7,5, 26 Милетић 6,5 Јевтовић 6,5, Радин 7,5, Сума 7 ( од 79. Илић), Јанковић 6,5 ( од 85. Ђуричковић), Пантић 6,5 ( од 58 Јовановић), Тавамба 7.

Жути картони: Јевтовић (Партизан)

Играч утакмице:Емил Роцков (Војводина)


ПОШТА

Минутом ћутања пред први судијски звиждук на "Карађорђу" је одата пошта недавно преминулим бившим члановима новосадског суперлигаша, Миодрагу Миши Николићу, некадашњем председнику клуба средином 80.- тих година прошлог века и Мирославу Ћурчићу, фудбалеру, нападачу Војводине.


СЕЛЕКТОР

Дерби на "Карађорђу" из свечане ложе пратио је и Славољуб Муслин, селектор репрезентације Србије са сарадницима Младеном Крстајићем, Гораном Ђоровићем, Слободаном Павковићем, и Гораном Буњевчевићем.