КАДА је у 88. минуту дуела Војводине и Чукаричког (1:0), у петак увече, пун жеље и енергије утрчао на терен "Карађорђа", Џозеф Овусу Бемпах, омалени тамнопути "везњак" Новосађана, није ни размишљао да ли ће у игри провести два-три или који минут више. Желео је, не крије, да искористи сваки секунд, тим пре што га је новосадска публика овацијама дочекала. Такав приступ, каже, исплатио се, јер је седам секунди пре судијске пиштаљке успео да погоди мрежу ривала и донесе тријумф свом тиму.

- Колико пружиш, толико се и враћа - каже за "Новости" Бемпах, репрезентативац Гане. - Утакмицу сам гледао с клупе и приликом загревања уочио да је одбрану Чукаричког ухватио умор. Мислио сам да то може да се искористи и с много елана ушао у игру. Грудима сам наместио одбијену лопту, добро је наместио за шут и погодио.

Бемпах не крије да је пресрећан због првенца у дресу Војводине, у коју је дошао у мају.

- Значи нам много победа и драго ми је што сам обрадовао навијаче. Међутим, нећу се опуштати. Нисам једним голом све решио - говори Бемпах уз неизбежан осмех.

То му је, истиче, знак распознавања.

- Прати ме из детињства као заштитни знак. Насмејани људи размишљају позитивно и терају невоље од себе - закључио је Бемпах.

СПЕЦ. ВН

УЕФА је потврдила да је добила жалбу нападача Војводине Николе Трујића против Ружомберока и новосадског клуба, због тога што су га навијачи "лала" физички напали.