ЦРНЕ слутње се нису обистиниле. Захваљујући пре свега Градској управи и неколицини проверених и доказаних фудбалских радника и спонзора, на челу са привредником Ћеримом Шемсовићем, фудбалски клуб Нови Пазар поново је, након нокаута после испадања из Суперлиге, “стао на ноге”. Започеће сезону у Првој лиги Србије, неће се угасити и неће, како је најављивано, кренути из зоне “од нуле”...

Након прве прозивке на Градском стадиону, коју је извршио нови шеф стручног штаба, “Пироћанац” Марјан Живковић, армија навијача “плаво-белих” са Рашке и Јошанице је одахнула. Мада су прозивци углавном присуствовали млађи и махом још недовољно афирмисани фудбалери, а за довођење искуснијих, познатијих и скупљих у каси клуба нема пара, очекивања су, ипак, велика: сви би волели и сви очекују да се Нови Пазар експресно врати у Суперлигу Србије.

- Имамо нови стручни штаб, пар новајлија, неке наше играче, оне са којима преговарамо и неколико омладинаца. Верујем да ћемо направити солидну екипу и управу са јаким спонзорима и да ћемо се уз подршку Града, који је најзаслужнији што смо поново кренули, вратити у елиту. На почетку смо и засада не смемо ништа да обећавамо - истиче привредник Ћерим Шемсовић који ће, највероватније, у наредном периоду бити на челу клуба.

Кад год је Новом Пазару било тешко, кад су други бежали, а многи одбијали да дођу, Шемсовић је увек био спреман да помогне, тако је и овога пута.

- Нови Пазар је велики град са јаком дијаспором. Имамо много привредника који скупоцене аутомобиле и “ролексе” мењају на 20 дана, а ништа не дају за клуб, време је да заједничким снагама направимо нешто чиме ћемо се сви у граду поносити - каже Шемсовић и наглашава да се ваља учити на грешкама и да је одзвонило непрофесионализму, незнању и времену када је клуб био свачији и ничији.

СТАДИОН ОСТАО КЛУБУНА последњој седници Градске скупштине требало је да се разматра предлог одлуке да се Градски стадион одузме ФК Нови Пазар и уступи Спортско-рекреативној установи “Пендик”, која управља и истоименом спортском салом у граду. Многи су овај предлог видели као најаву почетка гашења Фудбалског клуба... Без много образложења ова тачка је скинута са дневног реда.

Оптимиста је и нови тренер Живковић.

- Дошао сам у Нови Пазар, јер верујем у овај фудбалски град, навијаче и председника Шемсовића. Желимо да направимо добар посао и вратимо Нови Пазар тамо где му је место. Имао сам стабилност и посао без стреса у Радничком из Пирота, али тамо нема великих амбиција што је мени као младом тренеру потребно - каже нови шеф стручног штаба Новог Пазара Марјан Живковић и истиче да ће покушати да извуче максимум из омладинске фудбалске школе, прочешља постојећи кадар и са добрим појачањима направи екипу за велике домете.

Повратник Сеад Хаџибулић радује се новом почетку.

- Овај клуб је увек био део мене, биће тешко због догађања у прошлости када је клуб разорен, сада долазе прави људи на челу са Ћеримом Шемсовићем, верујем да ћемо заједничким снагама вратити публику на трибине - рекао је на првој прозивци Хаџибулић.

ПОВРАТНИЦИ И НОВАЈЛИЈЕ

ДРЕС Новог Пазара поново ће носити искусни Сеад Хаџибулић и Кенан Рагиповић, на прозивци су били и Ирфан Вусљанин и Лазар Пајовић, рачуна се и на опорављеног Сеада Кецапа, а вероватно и на повратак бившег капитена Емира Лотинца. Из Пирота су дошли Денис Ристов, Немања Петров и Стефан Марковић...

Прозивци су присуствовали и Мирсад Брунчевић, Денис Бишевац, Мехмед Авдић, Ервин Качар, Ибрахим Арифовић, Емин Ибрахимовић, Лука Шарац, Немања Биорац, Павле Нићифоровић, Јасмин Коч, Горан Вуклиш, Јован Михајловић...