НЕКО на мору, а неко без дана одмора. Спортски директор Ивица Илиев гледа ових дана слике са летњих дестинација на које су се расули фудбалери Партизана и може само да им завиди. А спрема и нову "бомбу", сличну оној када је довео Леонарда. Тада су му се неки чак и смејали због изјава, касније су могли само да му честитају,


- Био сам тада у еуфорији и нисам се ни једног тренутка угризао за језик. Знао сам каквог сам играча ангажовао, али сам знао да живим у Србији у којој народ углавном са подсмехом гледа на људе који раде свој посао. Још када им кажете да имамо играча који ће да прави разлику, онда крену да вам се ругају. На крају је листа стрелаца и Леонардов ангажман звучао много боље од "бомбе" коју сам давно најавио, а његове игре су биле најбољи доказ мојих тврдњи - каже Илиев у разговору за "Новости".


Спрема се летњи прелазни рок. А на питање, да ли стиже неки нови Леонардо, Илиев је мало загонетан:


- Имам неколико играча у својој бележници. Имена, врло добро знате, не откривам, али у клубу сви радимо на томе да ангажујемо играча који ће бити по мери нашег новог тренера, по мери Партизана и по укусу наших навијача. Могу само да најавим да нећемо ни овог пута да разочарамо.


После ангажовања новог-старог тренера Мирослава Ђукића, Илиев је потврдио да је и пре почетка прелазног рока Партизан, у ствари, већ довео највеће појачање.ЕВЕРТОН СЕ ОДМАРАО У БЕОГРАДУ У ПОНЕДЕЉАК 12. јуна на прозивци Мирослава Ђукића у "Земунелу" недостајаће само један странац. На почетак припрема касни Леонардо.
- Касно је отишао кући и према ранијем договОру прикључиће нам се најкасније седам дана после почетка припрема. Испоштовали смо његову жељу и претходни договор. Његов земљак Евертон није ни одлазио из Београда. Све време је овде и биће на прозивци - каже Илиев.


- Врло сам поносан на оно што сам изговорио на промоцији Мирослава Ђукића и стојим иза сваке своје речи. Довели смо убедљиво највеће појачање у овом прелазном року. Оно је на тренерској клупи и од овог човека зависи сада како ће Партизан изгледати на терену и у следећој сезони. Оне навијаче који се сећају како је Партизан играо у време првог Ђукићевог мандата, дакле, не треба много да подсећам. Они који не знају, желим да уверим да ћемо наставити да будемо дисциплинован тим, нападачки опредељен - каже Илиев.


Играчи на одмору, директор у "лудилу". Мало у канцеларији, мало у аутомобилу, мало у авиону. Овај темпо резултирао је повратком Ђукића на старо радно место. Навијачки шок због одласка Марка Николића трајао је мање од два дана. Неки европски клубови желе тандем најбољих стрелаца, Уроша Ђурђевића и Леонарда.


- Биће са нама на летњим припремама. Са свима требамо да обавимо додатне разговоре. Тренер Ђукић је све лепо објаснио. Нападамо пласман у Лигу шампиона, а то желимо са најбољим тимом и уз још бољу игру. Мислим да сам рекао све - закључује Илиев.


Толико о одласцима. О доласцима ће Илиев причати наредних дана...КАДЕТИ НА ПРИПРЕМАМА

И КАДЕТИ Партизана освојили су шампионску титулу ове сезоне, а двојица изабраника тренера Жарка Лазетића добила су признање више.

- Мислимо на момке из наше школе. Нападач Јован Кокир и штопер Светозар Марковић иду са нама на летње припреме. За њих ће ово сигурно бити мотив више да буду још бољи у својој генерацији и наметну се новом тренеру првог тима - открива Ивица Илиев.