Омладинска репрезентација Србије (играчи рођени 1998.) после недавно оствареног пласмана у Елит рунду квалификација за ЕП у Грузији, поново ће бити на окупу.

Селекција коју предводи Милан Косановић имаће проверу у Италији, 14. децембра (14,30) у Сан Бенедету.

-Списак је претрпео доста промена у односу на онај из квалификација, а разлог је чињеница да се меч не игра у УЕФА термину. Недостаје нам осам играча са последњег окупљања, а највише проблема имамо у дефанзиви. Не можемо да рачунамо на Дингу, Бошњака, Стевановића, Машовић је такође под упитником, а са нама у Италији неће бити ни Златановића, Благојевића, Петровића који је оперисан и коме желимо успешан опоравак, јер се ради о правом бисеру и великој будућности нашег фудбала – истиче Милан Косановић.

Отежавајућа околност је што се игра и наше првенство...

-Добра ствар је што утакмице са овако јаким ривалима, а Италијани у саставу имају играче из Милана, Интера, Роме...могу да нам подаре неко нове име и прошири списак за будуће акције репрезентације. Поновићу, незгодан је термин, игра се и наша лига, али ја сам увек био оптимиста и не сумњам да ће нам и овај меч бити од користи за будуће изазове – јасан је Милан Косановић.

Стручни штаб, поред селектора Косановића, чине Милан Куљић, Душан Гашић, Павле Максимовић, Милош Петровић, Бојан Офенбехер,Срдјан Бајчетић и Немања Смиљанић.

СПИСАК:
Александар Станковић (Црвена звезда), Марко Илић (Војводина), Сава Радић (Чукарички), Никола Пејовић (Црвена звезда), Зарије Ламбулић (Бродарац),Дејан Ђурић (Бродарац), Аријас Чочај (Партизан), Ерхан Машовић (Чукарички), Вељко Бирманчевић (Партизан), Дамјан Гојков (ОФК Београд), Урош Рачић (Црвена звезда), Лука Аџић (Црвена звезда), Давид Бјелобрк (Бродарац),Душан Влаховић (Партизан), Лазар Романић (Црвена звезда), Сава Петров (Партизан), Јова Нишић (Партизан) и Марко Сарић (Чукарички)