СЕЛЕКТОР омладинске репрезентације Србије Милан Косановић одредио је списак од 23 фудбалера за први круг квалификација за ЕП, који ће се одржати од 9. до 14. новембра у нашој земљи.

На списку од 23 фудбалера које ће супротставити Шведској, Малти и Молдавији налази се чак 12 фудбалера из Црвене звезде и Партизана, седморица црвено-белих, ако рачунамо и голмана Александра Станковића, који брани за Графичар, и петорица црно-белих.

Косановић је у суботу на лицу места видео тренутну форму тих играча, а сигурно су га више одушевили црвено-бели, који су славили 3:0 головима репрезентативаца Луке Илића, Лазара Романића и Уроша Рачића.

У уторак ће се у Старој Пазови јавити голмани: Александар Станковић (Графичар) и Александар Поповић (Партизан). Одбрана: Зарије Ламбулић (Бродарац), Страхиња Бошњак (Партизан), Дамјан Гојков (ОФК Београд), Никола Стевановић (Раднички, Ниш), Јовица Благојевић (Вождовац), Урош Лукић (Бродарац), Никола Пејовић (Црвена звезда), Дејан Ђурић (Бродарац). Средњи ред: Јован Нишић (Партизан), Његош Петровић (Рад), Лука Аџић (Црвена звезда), Вељко Николић (Црвена звезда), Урош Рачић (Црвена звезда), Вељко Бирманчевић (Партизан), Лука Илић (Црвена звезда). Напад: Марко Јовић (Рад), Сава Петров (Партизан), Ђорђе Јовановић (Партизан), Душан Влаховић (Партизан), Лазар Романић (Црвена звезда) и Игор Златановић (Радник).