Британски лист “Гардијан” (“Guardian”) је објавио листу од 60 најталентованијих младих фудбалера широм света рођених 1999. године. Србију на тој листи представља нападач Црвене звезде Дејан Јовељић.

- Пореде га са звездом Интера Мауром Икардијем. Дејан је веома покретан и има одличну завршницу захваљујући којој је скренуо пажњу на себе у Омладинској школи Звезде чим је дошао из Слоге из Бјељине. Занимљиво је да долази из истог града као и Лука Јовић који је био на нашој листи пре две године и који је сада у Бенфики. Јовељић може да игра и на позицији крила и до сада је постигао девет голова на 14 утакмица за репрезентацију Србије до 17 година. Деби за сениорски тим Звезде је само питање времена – наводи се у анализи “Гардијана”.

Он је летос током припрема у Словенији играо веома добро, али је онда оболео од мононуклеозе. Очекује се да се врати на терен у новембру или децембру.

Поред њега на листи су нападач Босне и Херцеговине Недим Хаџић који је описан као “босански Луис Суарез”, црногорски голман Лазар Царевић који брани за Грбаљ и за кога су интересовање показали Барселона и Ајакс.

Најпознатији од њих тренутно је сигурно голман Милана Ђанлуиђи Донарума којем је шансу дао наш тренер Синиша Михајловић. За њега легендарни Буфон каже да га чека невероватна каријера.

Ту је и Александер Исак који је описан као “нови Златан Ибрахимовић”. Шведски нападач игра за АИК и већ је привукао пажњу многих европских клубова. Целу листу погледајте ОВДЕ.