ЈЕДАН позив мења све. У случају штопера Металца Александара Седлара то се и потврдило када га је селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин пре два дана уврстио на шири списак кандидата за три пријатељска меча који су пред "орловима".

Штопер екипе из Горњег Милановца није ни сањао да ће се у понедељак у Старој Пазови наћи на припремама међу осталим репрезентативцима.

- Искрено, позив селектора Муслина ме невиђено изненадио. Ко је то још могао да очекује да ће фудбалер Металца бити у репрезентацији Србије - рекао је у среду Седлар одмах после тренинга у Горњем Милановцу.

У понедељак ће 24-годишњи штопер, који је поникао у новосадском Борцу 2009. године, да се јави селектору на прозивци од које српски навијачи коначно очекују нешто конкретно.

- Никада раније нисам играо за било коју селекцију Србије. Што би рекли неки моји пријатељи, прво па "А" репрезентација... Заиста сам пресрећан и потрудићу се да радом на тренинзима и понашањем докажем селектору, својим тренерима и саиграчима у Металцу да нисам случајно добио овај позив.

На крају је штопер Металца истакао један врло занимљив детаљ.

- У сезони која се полако завршава имао сам једног, убедљиво, најтежег ривала на терену. То је био Андрија Павловић из Чукаричког и много ми је драго што ћемо се поново срести у Старој Пазови, јер је и он на списку селектора Муслина - закључује Седлар.

САМО ЈЕДНОМ У ПАЗОВИ

АЛЕКСАНДАР Седлар је досад само једном у каријери видео уживо Спортски центар ФСС у Старој Пазови.

- Било је то једном приликом када смо тамо преспавали у карантину пре меча са Војводином у Новом Саду. Тај центар је право богатство Фудбалског савеза Србије - каже Седлар.

ЛИЧНА КАРТА

Рођен 13. децембар 1991. у Новом Саду
Позиција: штопер
Висина: 180 цм
Клубови: Борац Нови Сад, Ветерник, Металац...