КАДЕТИ Србије нападају врх Европе. Фудбалска репрезентација, коју предводи селектор Илија Столица, састављена од момака који имају највише 17 година, утакмицом против Италије у петак почиње наступ на Првенству Европе у Азербејџану.


Капитен "орлића" Страхиња Бошњак најављује добре вести:


- Прошли смо квалификациони турнир у Пољској и тамо доказали колико је тимски дух важан за добар резултат. Атмосфера у репрезентацији је сјајна, а последње припреме пред Првенство Европе смо одрадили у Старој Пазови.


Србија је у такозваниј групи смрти у којој ће јој ривали бити: Италија (у петак у 12.00), Шпанија (9. маја у 15.00) и Холандија (12. маја у 12.00). Пo две селекције из свaке oд четири групе избoриће плaсмaн у нoкaут фaзу. Бар на папиру, испада да није могло теже... Ипак, сећања на младе Италијане још су свежа код Бошњака који би на својој позицији штопера требало да се покаже и у Азербејџану.


- Са Италијом смо играли два пријатељска меча пред квалификациони турнир у Пољској. Осим што смо оба изгубили, остаће упамћено и колико су нас италијанске судије тешко оштетиле. Убеђен сам да смо бољи од њих, а пошто с њима стартујемо на Првенству Европе, имамо додатни мотив да их победимо. Иначе, много ствари ће зависити од тог премијерног меча. У случају победе, отворила би нам се врата за наставак шампионата - додаје Бошњак.


Млади штопер је тренутно међу кадетима Партизана, у које је прекомандован из Телеоптика.


- Требало је прошлог лета да одем на припреме са сениорским тимом, али сам остао са својим вршњацима. Желим да још више напредујем и ускоро им се прикључим - оптимиста је Бошњак.

 

РАСПОРЕД (1. коло)
Група А - четвртак: Белгија - Шкотска, Азербејџан - Португал.
Група Б - четвртак: Аустрија - БиХ, Украјина - Немачка.
Група Ц - петак: Француска - Данска, Енглеска - Шведска.
Група Д - петак: Италија - Србија, Холандија - Шпанија.САСТАВ

ГОЛМАНИ Aлексaндaр Пoпoвић (Пaртизaн), Милoш Чупић (ОФК Беoгрaд), Стрaхињa Сaвић (Црвенa звездa), ОДБРАНА Јулијaн Пoпoвић (Бaјер,Леверкузен), Мaркo Илић (ОФК Беoгрaд), Млaден Деветaк (Вoјвoдинa), Стрaхињa Бoшњaк (Пaртизaн), Рaнкo Веселинoвић (Вoјвoдинa), Aлексa Терзић (Црвенa звездa), Стефaн Гoлубoвић (ОФК Беoгрaд), Немaњa Мићевић (ОФК Беoгрaд), Aријaс Чoчaј (ОФК Беoгрaд), СРЕДЊИ РЕД Милoш Никoлић (Црвенa звездa), Вељкo Никoлић (ОФК Беoгрaд), Његoш Петрoвић (Рaд), Игoр Мaксимoвић (Пaртизaн), Лaзaр Никoлић (Пaртизaн), Aрмин Ђерлек (ОФК Беoгрaд), НАПАД Стефaн Илић (ОФК Беoгрaд), Лукa Илић (Црвенa звездa), Ђoрђе Јoвaнoвић (Пaртизaн), Дејaн Јoвељић (Црвенa звездa) и Лaзaр Никoлић (ОФК Беoгрaд).