НОВОСАЂАНИ ће поред избора новог стратега екипе потражити и нову личност за фотељу спортског директора, с обзиром на то да је Љубиша Дунђерски, који је обављао функцију “техника” и саветника председника клуба, поднео оставку, како је наведено, из моралних разлога.

- Дунђерски је играчка легенда Војводине, бивши капитен, члан стручног штаба и функционер, који је свакако дао велики допринос клубу и његово име ће остати запамћено у новијој историји Војводине. Војводина користи и ову прилику да му се захвали на свему што је уцинио за клуб и пожели му све најбоље у будућности - наводи се на званичном сајту новосадског суперлигаша.

Из врха клуба је, у петак, стигла потврда да ће екипу после смене Златомира Загорчића водити њихови дојучерашњи сарадници, Горан Шаула и Милан Косановић. Председник новосадског суперлигаша Зоран Шћепановић је истакао да се Управни одбор није бавио ангажовањем новог стручњака све до после пораза од Црвене звезде.


- Шаула ће као вршилац дужности шефа стручног штаба водити екипу у мечу са Вождовцем у недељу, а можда и у наредне две-три утакмице. Свакако да ћемо радити на избору новог тренера али по том питању не желимо да лицитирамо - рекао је Шћепановић не желећи да потврди, али ни да демантује да ли су конкуренти за клупу Војводине Ненад Лалатовић, Дејан Вукићевић, Милан Косановић...


Отклоњена је и опасност да Војводина буде кажњена одузимањем шест бодова због неизмирених дуговања према Алину Стојки, румунском интернационалцу. Новосађани су дан пре истека рока уплатили на рачун бившег играча, који је дрес тима са “Карађорђа” носио шест месеци у сезони 2009/10. и одиграо свега четири меча, 70.000 евра.