С ЈЕДНЕ стране срце вуче у Црвену звезду, а са друге је егзистенција коју би могао да оствари одласком у иностранство. Везиста Раде Крунић (21) не воли много да се експонира у јавности, али кад одлучи да прича онда је искрен.

- Сигурно је да напуштам Борац из Чачка. Где ћу, заиста не знам. Да сте ме питали пре десет дана ја бих вам рекао иностранство, али поново су се неки злобни људи умешали па ми се сада чини да сам даље од јаке лиге него раније - истиче Раде, не потврђујући да је реч о италијанском Удинезеу.

Из Србије су га звала сва четири клуба која играју у Европи.

ИГРАО БИХ ЗА СРБИЈУ КРУНИЋ је за младу селекцију Босне и Херцеговине одиграо седам мечева. Позив за "А" тим још није стигао.
- Највише бих волео да играм за Србију, али сам свестан да за то постоје мале шансе. Реално је да наставим да играм за Босну и Херцеговину - каже Крунић.

- Тако је, али кад зове Црвена звезда онда се зна ко има приоритет. Ја никад нисам крио да сам звездаш и да ми је велика жеља да једног дана заиграм на "Маракани". Био сам отворен у разговорима са челним људима Звезде и рекао им да морам да сачекам пет-шест дана и расплет са иностраним клубом. Ако то отпадне, онда сам најближи Звезди.

Некадашњи млади репрезентативац Босне и Херцеговине није желео зимус да објашњава шта се догодило са италијанском Вероном, зашто није стигао у Црвену звезду, а јесте у Борац.

- Толико је ружних ствари и неистина било изречено са разних страна, да нисам имао нерава да било коме шта објашњавам. Са Вероном сам имао договор, али је она прокоцкала моје поверење и ја после тога нисам хтео даље да сарађујем. Онда су се умешали менаџери, било је свега, неистина највише, Црвена звезда је одустала због тога. Сатисфакцију сам добио одлуком Комисије за регистрацију Фудбалског савеза Србије да могу да играм за Борац. Све је то иза мене, сада сам са те стране, надам се, миран.

Крунић воли офанзиван фудбал, може да игра и по крилу, иако му је позиција централног офанзивца она права.

- Мислим да бих се сјајно уклопио у игру коју форсира Црвена звезда. Видећемо, срце вуче на "Маракану", разум каже да сачекам понуду клуба из иностранства. Знаће се све врло брзо где ћу да се скрасим - закључио је Крунић.

Тренер Миодраг Божовић остварио је своју жељу, можда судбина то одреди и Крунићу.

ЈОВОВИЋ, РОДИЋ, КАТАИ...
ЦРВЕНА звезда у миру финишира прва летња појачања. Владимир Јововић (Сутјеска) је квалитетом задовољио и новог тренера Божовића, па ће потписати уговор на три године, Милан Родић и Александар Катаи су веома близу договора са Зенитом, односно Олимпијакосом око раскида сарадње или нових позајмица београдском клубу. Божовић би сутра вече требало да се врати у Београд, а већ у петак извршиће прозивку.