Нa стадиону „Рајко Митић” затишје пред буру. Стручни штаб на челу са Миодрагом Божовићем у Црној Гори припрема план рада за старт, који је 12. јуна, а директор Звездан Терзић води битку за појачања и то са страним клубовима.

Италијански Удинезе жели да доведе везисту Борца Радета Крунића. Посао се већ више од месец дана припрема, али се није финиширао јер је дошло до промене тренера, преносе Италијани. Андреа Страмаћони је напустио кормило после слабе сезоне, па клуб са „Фриулија” мора да сачека са званичном понудом играчу док не доведе новог кормилара. Звезда и Крунић су постигли начелан договор и играч ће доћи уколико се посао са Италијанима не заврши наредне недеље.

Понуда Гронингена стоји већ дуже време у Фонду који је купио права на Мијата Гаћиновића, али се у међувремену број заинтересованих иностраних клубова проширио. ХСВ тражи крилног играча и заинтересован је за можда круцијално појачање које Звезда има у својој визији. Црвено-бели једино могу да понуде пуну минутажу Гаћиновићу и то им је за сада најјачи адут у борби са странцима, као и одлични односи са његовим агентом Зораном Павловићем.

БОЖОВИЋ ПРИЧАО СА РОДИЋЕММилан Родић је једини играч са листе појачања који је са Божовићем разговарао у четири ока. Леви бек Зенита жели да се врати и оствари своје дечачке жеље, али није господар своје судбине већ се о свему питају Руси са којима има уговор на још годину дана. Ситуација није тако једноставна без обзира на више од пријатељских односа два клуба. Ипак, он је најближи да се већ 12. јуна јави Божовићу на прозивци.
Мирко Иванић је под уговором са Војводином, Новосађани не крију да имају бројне понуде за њега, како домаће тако и стране.

- Интересовања су бројна, ми као клуб највише бисмо волели да најбољег играча минуле сезоне и младог репрезентативца задржимо бар још годину дана. То је тако гледано са спортског аспекта. Међутим, постоји и онај финансијски о коме одлучује Управни одбор - истиче Љубиша Дунђерски, бивши ас Новосађана који је задужен за трансфере играча.

У кулоарима се прича да Новосађани процењују Иванића на најмање милион евра, али Дунђерски није желео да открива ни цифру, ни да ли је Звезда послала понуду:

- Иванић има своју цену, а ми бисмо ипак да сачекамо Европско првенство за младе у Чешкој...

Довођењем Миодрага Божовића на месту шефа струке, Црвена звезда је учинила капиталан корак у прелазном року, али да би се остварили најављени резултати и напала титула, нови тренер би морао већ 12. јуна да има бар 80 одсто реализованих појачања јер објективно до јула неће имати петорицу репрезентативаца.