Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Иван Томић објавио је списак играча за учешће у елитној рунди квалификација за првенство Европе, од 26. до 31. марта у Холандији.

Репрезентацију Србије (играчи до 19 година) очекује веома неизвесна борба за пласман на финални турнир континенталног првенства, у јулу у Грчкој, пошто ће у Холандији за ривале имати снажне селекције домаћина, Швајцарске и Норвешке, а само победник квалификација избориће пролаз међу осам најбољих тимова Европе.

Томић рачуна на следећих 18 фудбалера:

Голмани: Борис Радуновић (Рад), Филип Манојловић (Црвеназвезда/Сопот).

Одбрана: Миладин Стевановић, Мирослав Богосавац (Партизан), Марко Радемахер (Херта, Немачка), Вукашин Јовановић (Црвена звезда), Срђан Бабић (Војводина), Милан Гајић (ОФК Београд).

Средина терена: Андрија Живковић (Партизан), Лука Луковић, Александар Десанчић (Војводина), Марко Грујић (Црвена звезда), Немања Радоњић (Емполи, Италија), Филип Баиновић, Немања Михајловић (Рад).

Нападачи: Лука Јовић (Црвена звезда), Иван Шапоњић (Партизан), Саша Цхурко (Војводина).

Окупљање репрезентативаца заказано је за 21. март у Спортском центру ФССу Старој Пазови, а у Холандију ће отпутовати три дана касније.

Прву утакмицу Србија игра 26. марта против домаћина Холандије, два дана касније одмериће снаге са Швајцарском, а у последњем колу 31.марта састаје се са Норвешком.

Србија је у конкуренцији омладинаца једна од најуспешнијих селекција у Европи.

У последњих шест циклуса пет пута је играла у завршници шампионата (2009, 2011, 2012, 2013, 2014), окитила се титулом 2013. и три пута се пласирала у полуфинале.