Пристигла је нова обавеза за руководство шампиона, пошто је спор добио Бечем Челси из Гане, бивши клуб Ли Адија.

Тамнопути дефанзивац је носио црвено-бели дрес годину ипо дана и у јануару 2012. године продат је за 1,5 милиона евра кинеском Далијену. Од укупног обештећења двадесет одсто је припадало тиму одакле је играч стигао на „Маракану”, што се одуговлачило са плаћањем (300.000 евра).

Немајући избора Бечем Челси је своја потраживања добио одлуком суда, а Црвена звезда као и у случају Асенте Котока (плаћено 240.000 евра) има месец дана да пронађе новац... Ово је свакако додатно оптерећење на путу за евентуално добијање европске лиценце и ближи се 31. март када је рок да се спреме извештаји за комисију УЕФА.

Економски експерти покушавају да нађу модул за исплату сличних дуговања, која су око девет милиона евра. У овом тренутку није реално да црвено-бели до краја маја пронађу оволику своту и буду на „нули” већ су започети разговори да се обезбеди одређени део за „старије случајеве” уз нови покушај да се одблокира рачун.

Претходно руководство је успело чак 13 милиона евра, обавеза да „избрише”, али је онда клуб постепено се задуживао и ручун је блокиран за два милиона зелених новчаница.

Претходних неколико година лиценца је обезбеђивана у последњи час, а за наредну сезону коначан епилог треба сачекати на крају сезоне. И процене су незахвалне и једино је сигурно да Црвена звезда неће играти у Другој лиги Србије...


ПРОЧИТАЈТЕ И ОВО
Костић: Уложио бих у Звезду и Партизан, али...
Ђоковић посетио вртић и основну школу у Сирчи: Помоћ за правилан развој деце
Акојнон: Учинићу навијаче Партизана поносним
Црвено-бели дочекују шампиона Европе: Макаби за славу Звезде
Ђоковић: Ривалство између Србије и Хрватске је нешто посебно