СИТУАЦИЈА није добра, али од нечега мора да се крене, макар то била и пука процена стварног стања, односно дуговања. Партизан ће са том суровом истином морати да се суочи у среду, када ће ревизорска кућа, којој је поверен посао процене “минуса”, изнети тачне податке и дати до знања новим челницима црно-белих са чим заправо имају посла.

Наслеђен је дуг од 13.000.000, а та цифра ће сигурно бити већа за приспеле обавезе за јануар и фебруар, што доводи до цифре од 14.000.000 евра.

Генерални директор тима из Хумске Милош Вазура о свему наведеном каже:

- Стиже нам извештај ревизорске куће и видећемо на чему смо, колики је заправо клупски дуг. Постоји дуговање од 13.000.000 које смо наследили, постоје и приспеле обавезе за јануар и фебруар и када то кажем мислим на зараде фудбалера и Радне заједнице, одржавање објеката и уопште функционисање клуба - каже генерални директор црно-белих Милош Вазура. - То је реалност и ми од тога једноставно не бежимо. Штавише, чинимо све да поставимо клуб на здраве ноге, како би могао да функционише и како би могло да се планира на дуже стазе.

Можете ли бар приближно да претпоставите какав ће бити извештај ревизорске куће?

- Рачунајући све што сам навео, клупски дуг би требало да износи око 14.000.000 евра. Али, то је нека моја процена, људи којима је то посао су добили сву неопходну папирологију и само њихов извештај ће бити релевантан.

Партизан је поднео захтев за подизање кредита у Поштанској штедионици и то у висини од четири милиона евра. Да ли је тај посао реализован?

ПЛАТЕ ДО ПЕТКА ФУДБАЛЕРИ, стручни штаб, као и Радна заједница ће, по договору са челницима клуба, до 20. фебруара, тачније до краја радне седмице добити плату.
-Такав је договор постигнут са играчима и стручним штабом пре поласка на припреме и биће испоштован. Наредна уплата је у плану за почетак марта, што је такође усаглашено са тимом. Свестан сам да је битно да играчи у сваком моменту буду задовољни, јер је то основни предуслов да дају све од себе на терену - каже Вазура.

- Све је још увек у процедури, јер су се испречили празници. Поднели смо захтев, приложили сву неопходну папириологију и очекујемо да у среду или четвртак уђемо у завршну фазу и добијемо одобрење од Поштанске штедионице.

Пре неколико дана председник Зоран Поповић није могао да одгонетне где ће поменути новац бити усмерен. Можете ли ви да кажете нешто о томе?

- Наравно, израђен је бизнис план за наредних годину дана. Део новца ће бити одмах уложен у инвестиције, тачније у инфраструктуру. Са првим данима пролећа ћемо почети да градимо интернат, који ће у великој мери уштедети огромне трошкове, које клуб сноси за станарине. Изградићемо и један вештачки терен, подно северне трибине на стадиону и ту је припрема већ почела. Други део суме ће бити искоришћен за редовне обавезе, јер само редовно плаћен радник је - задовољан радник. Наравно, ту мислим на играче, тренере, Радну заједницу. Видим да људи углавном коментаришу негативно, оптужују да је неко дошао да уруши Партизан на рачун неког другог, а то нема везе са истином. Верујте ми, ситуација у клубу је тешка и чинимо све да га за почетак стабилизујемо, трудећи се да људи који су запослени, наравно, тим и резултати што мање трпе - каже Вазура.

СТИЖУ ПАРЕ ОД ШКУЛЕТИЋА

ПРИЛИКОМ продаје Петра Шкулетића Партизан је имао услов - новац одмах и у целости. Тако су црно-бели “избоксовали” значајну цифру за функционисање клуба, а директор Милош Вазура открива када се очекује наплата.

- Имамо договор са Локомотивом да новац од обештећења за Петра Шкулетића буде уплаћен до краја фебруара. Тих четири милиона евра ће лећи на клупски рачун у целости и то је био један од наших услова приликом преговора, јер нам је новац у овом моменту неопходан. Није било лако испословати такав аранжман, међутим, људи из московског клуба су имали разумевања - истиче Милош Вазура.

ПРОЧИТАЈТЕ И ОВО:
* Лазић: Знам како се осваја "Жућко"
* Партизан комплетан путује на завршницу Купа: Милутинов иде у Ниш
* Куда иде Јеленин брод?
* Ристић диригује Звездом
* Ватерполисти, после три гола минуса, славили у Мадриду и обезбедили учешће у Светској лиги
* Андерлехт одводи још једног талентованог нападача из Хумске?
* Радуљица: Није ми јасно зашто сам отишао из Шангаја
* Милијашев трансфер - три милиона евра!
* Максимално се “закувало” на Јадрану: Мирна само Звезда