КАФА и палачинке на "Кеопсу", па кладионица да се "овери" богат фудбалски програм и на крају биоскоп. Ако супруга буде довољно упорна. Тако, поред редовних активности у Партизану и у кругу породице, изгледа дневни режим рада легендарног капитена црно-белих Саше Илића.

На десетак питања из категорије "Саша Илић вас води..." одговарао је у свом стилу, лежерно, уз бројне карактеристичне упадице и са обавезним широким осмехом.

- Где водим за почетак? На фудбалски дерби. Нека то буду две утакмице. Као навијач због атмосфере бих предложио турски дерби Галатасарај - Фенербахче чији сам актер био па знам тачно о чему причам, а што се тиче фудбала ту је неприкосновен дуел Реала и Барселоне.

Када је у питању фудбалски окршај изван граница Европе, Илићу је као и многима прва асоцијација дерби аргентинских великана.

- Ривер - Бока, око тога немам никакву дилему. Планирам да једног дана одем на "Суперкласико" и уживо се уверим да је тај догађај заиста јединствен. То стварно треба доживети, навијачи су толико фанатични, а на терену је увек бура. Прекид је код њих практично редован декор утакмица, а ја то волим.

Фудбал је његов живот, али нађе се времена и за остале спортове. Ако би му запала дужност да неког поведе изван магичног света најважније споредне ствари на свету његов одабир би био "Пионир".

ОБОСТРАНИ РЕСПЕКТ СА ЗВЕЗДАШИМАДРУГА варијанта за "убијање" слободног времена поред "Кеопса" је кафић некадашњег саиграча из репрезентације.
- Волим и да одем у локал Марка Пантелића "Марко". Ту проводим много времена. И са звездашима и са партизановцима, немам тај проблем. Раније је било глупости као она у Скадарлији, са једним навијачем, али не волим тога ни да се сећам. Мислим да то више не може да се понови, јер постоји велико поштовање. Друга је ствар кад "чачкаш мечку". Онда можеш да добијеш по лобањи!

- Волим да одем на кошарку, наравно на утакмице Партизана. Додуше, сад мало смањујем, раније сам баш био редован. Не зато што не волим, него зато што знам да ће бити овација са трибина, а то не волим. Није да не прија, али не волим да испада да сам због тога дошао.

Искључивање из спортских тема доноси још занимљивију, мање познату страну Илићеве личности. На питање који му је омиљени локал и где би најпре повео некога испаљује као из топа:

- Па то је "Кеопс". Палачинкарница. Тамо сам константно, моји изузетно добри пријатељи га држе. Пре тренинга, после тренинга, буквално кад год стигнем. Изузетан је амбијент, клопа и друштво. Већином ми друштво праве људи из фудбала,али има и других.

Култура и спортисти нису тако често на истим таласним дужинама, па и капитен црно-белих признаје да нема јасну препоруку када су у питању биоскопи.

- Волим да одем у биоскоп, али тешко ме је натерати. Супруга некада успе у томе, ипак у последње време тешко.

При помену кладионице, језик се развеже, одговор је очекивано шири...

- Док сам живео у Далматинској седео сам често у "Моцарту" у комшилуку. Сада сам редован у грчко-кипарском центру. Све док је то нека врста забаве добро је. Не могу да разумем неког ко каже да живи од тога јер стварно не познајем неког ко је добар од кладионице и у одређеном плусу. Много волим да играм, озбиљна ми је забава. Суштински најбитније ми је да не будем најгори, пошто играмо нас двојица-тројица, свако да по два или три пара и ко најмање погоди не може жив да изађе. Користим и савете фудбалера из иностранства и углавном памтим њихове лоше прогнозе - констатује Илић уз осмех.

Савет за одмор спада у категорију класичних.

- Био сам на много дестинација. Битно ми је лепо време и добро друштво. Где, шта и како мање је важно, само су те две ствари битне. Зими волим да одем на Копаоник, а лети скокнем до Будве, тамо ми изузетно прија.

На крају је Илић покушао да демистификује причу о томе како воли добру капљицу. Када би неког требало да поведе у кафану основни савет би био - не устежи се.

- Стално се појављује та прича о вињаку, никада га нисам пио, а стално ме за то каче. Ако бих морао да саветујем шта попити када су неке прославе искористио бих једноставан "рецепт". Како кажу људи, кренеш редом, од аперитива, па све даље - поентирао је на крају приче Илић.

ПРОЧИТАЈТЕ И ОВО:
* Савић: Носимо велики терет
* Михајловић и Станковић у центру пажње на “чизми”: Кумови за историју
* Пољски мотоциклиста пронађен мртав током треће етапе Дакар релија
* Ана у четвртфиналу Бризбејна: Задовољна сам, посебно игром у другом сету
* Где ће и како српски кошаркаши прославити Божић: Од породичне трпезе до Евролиге
* Ливерпул тражи Видића
* Пешић: У Србији нема ни „ф” од фудбала
* Шкулетић: Божић у мом срцу