ХОЛАНЂАНИН Дик Адвокат је без конкуренције најбоље решење за селектора Србије, уверен је његов савременик Драган Самарџић, прослављени голман који је крајем седамдесетих у Земљи лала бранио боје Виљема, а данас је саветник за инвестиције градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

Упркос великим обавезама, "Самара" има времена за своју љубав - фудбал, јер као дугогодишњи ФИФА менаџер увек мора да буде у току. Име Дика Адвоката међу кандидатима за селектора Србије веома га је обрадовало.

- Ако ФСС успе да га ангажује онда би то и за њих и за српски фудбал био велики успех. Иако у спорту не можете никад да будете 100 одсто сигурни, Адвокат је од свих кандидата највећа гаранција за успех. Знам га скоро четири деценије, још од играчких дана кад смо се упознали 1976. и лично бих могао да ставим руку у ватру да би нас одвео на ЕУРО и унапредио селекцију - тврди Самарџић.

Као образован човек, а фудбалски поткован јер се уз менаџерски посао бавио и руковођењем Војводине као директор клуба, наш саговорник чињеницама образлаже свој став.

- Свака част Зенги, али он је 0,1 одсто од Дика, а и никад није био селектор, што је велика мана. Друловића ми сви волимо и ценимо, лично верујем да ће временом бити одличан тренер, али он је због неискуства ризик. И ту се слажем с Караџићем да сада не сме да се погреши. Адвокат је као играч био човек задатка, неко ко обави свој посао без обзира на цену. Интелгинтан је и лукав, а финансијски је обезбеђен већ деценијама. Колико га познајем, њему новац није разлог да прихвати разговор за посао у Србији.

Самарџић верује да ни дупло опорезивање није непремостива препрека за Савез уколико се одлучи за Адвоката.

- Дик је проценио да селекција Србије има квалитет не само да оде на ЕУРО већ и да тамо нешто значајније уради. То му је први мотив, а други је бонус за успех. Он би у Србију увео систем, поставио би ствари на своје место, не би узео мог сина јер је добар са мном, већ би селектирао тим према квалитету и својој визији. То је нама потребно. За наш посрнули имиџ није исто да српски фудбал у свету представља Дик Адвокат или Валтер Зенга. Надам се да ће ФСС донети праву одлуку, јер немамо више права на грешку - каже Самарџић.

Извршни одбор ФСС и председник Караџић су на потезу.