СРПСКИ фудбал, осим што бауља у сумраку, данас је на Бановом брду пао на колена и заплакао. Реванш меч баража за попуну Суперлиге, који су због процене безбедности фудбалери Рада и Металца одиграли на стадиону Чукаричког на Бановом брду, прекинут је у 48. минуту, код вођства домаћина 1:0, због тога што је свих 1.500 гледалаца – заплакало!


Није било домаћина у овом мечу, јер је он игран практично на неутралном терену, али "грађевинари" са Бањице имали су опстанак у Суперлиги већ у 4. минуту, цело прво полувреме држали госте из Горњег Милановца на пристојном одстојању, а онда је у 48. минуту на западној трибини, међу присталицама Рада, активирана један сузавац и убрзо после тога уследила је општа бежанија.

Главни арбитар меча, Данило Грујић из Ниша, повукао је обе екипе у свлачионице, а после непуних 30 минута само неколико фудбалера Рада појавило се поново на терену. Дежурна лекарска екипа из Клинике "Анлаве" у тим тренуцима указивала је помоћ четворици играча Металца, од којих су тамнопути Овусу и Бојан Мијаиловић изгледа прошли најгоре, јер су се пожалили на главобољу и стомачне тегобе.

Скоро сат времена требало је делегату Радоману Васовићу из Куле да у канцеларији протокола на стадиону Чукаричког крене да саставља изевештај после ових немилих сцена.

Председник Металца Вукадиновић само је кратко изјавио:

- Наша екипа није у стању да одигра овај меч, а због немилих сцена које нису изазване неком елементарном непогодом, већ искључиво бахатошћу навијача Рада, ми вероватно и нећемо играти наставак.

Директор Суперлиге Владимир Булатовић био је нешто опширнији:

- Због околности са којима се сусрећемо први пут у овој сезони, Такмичарска комисија мораће хитно да заседа. Пропозиције кажу да у оваквим случајевима утакмица мора да се настави у року од 24 сата, а то значи да би на истом терену арбитар дао знак за наставак меча од 48. минута, при вођству Рада од 1:0 - рекао је Булатовић.

Такмичарска комисија требало би заседање да започне око 22.00 и касније, без обзира на протокол у којем су само суве чињенице, изда коначно саопштење.

НОВИ МЕЧ ИЛИ 0:3!
ПРАВИЛНИК о такмичењу ФСС, члан 50 каже:
- уколико је меч прекинут због инцидената, меч се региструје 3:0 у корист екипе која га није изазвала.
- ако Такмичарска комисија ФСС процени да клубови нису криви за прекид, а да је организатор све предузео у организацији, може да донесе одлуку да се игра нови меч.