КАДА су га у најкритичнијем дану зауставили и уз команду "рикверц", вратили са пута од Новог Сада ка водом опкољеном Обреновцу, за Нина Пекарића, фудбалера Војводине, почела је тродневна драма.

Јер, био је намерен да најмилије извуче из опасности, из његовог града, али то се, једноставно, није могло у сопственој режији.

- Све је у реду, сви су добро и на сигурном, ту код мене у Новом Саду - каже Пекарић. - Још увек смо под стресом и супруга Неда и ја, јер су нам у Обреновцу, одакле смо обоје, били остали родитељи, родбина, кумови, пријатељи... Већи део живота смо провели у Обреновцу и мислима и срцем смо били уз наше најмилије и бивше суграђане. Неописиво је када је човек свестан ужаса и шта се догађа, а с друге стране немоћан. Били смо у сталном контакту мобилним телефонима, а да не говорим какве су се мисли рађале док су везе биле у прекиду и када нисмо могли да се бар чујемо.

Расплет са оптимистичким вестима уследио је у суботу увече, када су Пекарићеви млађи брат и сестра, Јасмин и Јасмина, успели да се евакуишу и јаве се из Београда. Одмах их је пребацио код себе у Нови Сад, али су у Обреновцу остали родитељи, таст, ташта, шурак, кумови... и најстарији брат Дино са породицом.

СВИ НА БЕЗБЕДНОМНИНО Пекарић је у свој стан у Кисачкој улици у Новом Саду и у кућу пријатеља у Раковцу сместио 11 чланова његове и женине породице.
- Најбитније је да су ту, на безбедном и да су добро као и наши пријатељи, кумови и родбина, а после ћемо видети. Сва та штета ће да се надокнади и о томе не размишљамо - каже Пекарић.

- Куће мојих и жениних родитеља нису биле под водом, јер се налазе у делу где су хеликоптери слетали и помагали најугроженијима. Међутим, брат Дино, са супругом и двоје мале деце остао је заробљен у згради чији је први спрат био поплављен. Они су на трећем спрату, али без воде и струје. Ситуација ужаса, линије у прекиду а супруга и ја све време уз телевизор и радио пратимо дешавања, чекамо нове вести да већ једном чујемо како опасности више нема. Наравно, нисам ишао на тренинге а саиграчи и сви у клубу су ми пружали подршку и ставили све своје на располагање да ми несебично помогну. У недељу поподне брат Дино се напокон јавио да су сви добро и да дођем по њих у Београд, а моји и женини родитељи и брат су напустили насеље тек када је уследило наређење за хитну евакуацију - у даху прича Пекарић.

Искусни, стамени штопер, "апсолутни спортиста", не крије да му је лакнуло тек када је чуо да су се и многобројни пријатељи и родбина извукли из Обреновца и да су на безбедном.

- Супруга и ја смо још под стресом и заиста смо преживели хаос у глави, а можемо само да замислимо како је било нашима и свим људима у ужасу и правом воденом паклу. Саосећамо са свима њима и мало је рећи да нам је жао шта су све преживели житељи разних места и градова у Србији и Босни. С друге стране, показало се какав дух и огромно срце имају наши људи, од волонтера до спасилаца као и сви који помажу и солидаришу се - завршио је ову опору причу Нино Пекарић.