СКАНДАЛ који већ други дан тресе фудбалску Србију, а везан је за наводно намештање утакмице Прве лиге између Слоге Краљево и Долине (1:2) донео је и прве "жртве". Челници Слоге, који су оптужили фудбалере свог клуба да су наместили утакмицу одлучили су да повуку прве кораке, па су јуче уручили отказе двојици фудбалера.

- Голман Бојан Шејић и штопер Данијел Гашић више нису чланови Слоге - каже финансијер Слоге Зоран Милашиновић.

Комесар за такмичење ПЛС Бранко Стојаковић је најавио да ће сутра бити покренут поступак јер се ради о озбиљним оптужбама.

- Што се мене тиче чист сам пред богом и заиста ме је изненадиле сумње људи из самог врха клуба. Деси се грешка, нико није безгрешан и то се мени управо десило на самом почетку сусрета. Имам утисак да смо сви ушли у дуел сигурни да ћемо победити екипу која се бори за опстанак. Ја сам био спреман да дам 200 одсто својих могућности. Реаговао сам како сам сматрао да треба у моменту када је лопта изненадила не само мене већ и комплетну одбрану. И десило се што се десило - каже разочарани голман Шејић.

Шејић је после утакмице првог кола са Јединством заменио Божовића на голу. И увек био сигуран...

- Ово ми заиста тешко пада. Ако је ико желео да се Слога нађе у Супер лиги био сам ја. Па такав успех свима годи и што би се неко бламирао четири кола пре краја да прокоцка и уништи сав досадашњи труд. То је добро и за младе играче јер успешним завршетком и пласманом у, рецимо, бараж дижу свој рејтинг. Овако Слога је све даље од историјског успеха и то ми и те како тешко пада - нагласио је Шејић.

Озбиљне оптужбе челника Слоге нису остале без реакције у редовима Долине. Спортски директор из Падине, Драган Лукић тврди:

- Чини се да су нас сви отписали и уврстили у епизодисте већ почетком дебитантске сезоне у Првој лиги. Проблем је изгледа што и ми нисмо прихватили такву улогу. Коме и зашто смета Долина? Греше сви који су нас већ елиминисали из трке.

У понедељак у 20 часова на локалној телевизији Краљево гости ће бити финансијер Слоге Зоран Милашиновић и председник клуба Звонко Терзић.

ОПТУЖБЕ И РАНИЈЕ
ОВО није први случај да челници Слоге сумњају у поштење својих првотимаца. Нешто слично догодило се и пре две сезоне, када су "бели" такође били у кругу кандидата за пласман у елиту. Тада су "под лупом" челника били порази од Чукаричког и Пролетера, после којих су такође уследили откази појединим играчима.