ТОКОМ јесени Андрија Живковић је одушевљавао публику у Хумској сјајним потезима и головима, па је после запажених партија стигао и позив за државни тим. Сада, на почетку пролећа, тензија око лика и дела овог голобрадог момка је прилично спласнула, али је он у суботу увече наставио да руши границе и исписује историју клуба из Хумске.

Када је Никола Нинковић у 88. минуту искључењем бацио сенку на победоносни гол постигнут пар минута раније, Партизан је добио трећег капитена на утакмици. Трака је отишла на руку Андрије Живковића, који је са 17 година, седам месеци и 18 дана за безмало три месеца надмашио момка који је због непромишљеног геста морао у свлачионицу.

- У том тренутку нисам знао за податак о рекорду, али морам да признам да ми и без тог сазнања није било нимало лако. Када ми је Обрадовић пришао и дао ми траку, био сам збуњен, нисам знао где сам. Велика је част бити капитен Партизана, клуба који волим од малих ногу, па још када се томе дода да ми је припала част да будем најмлађи капитен, све је заиста сјајно. Тек касније сам у свлачионици сазнао да нико пре мене оволико млад није носио траку - усхићен је Живковић.

Улазак двојице јуноша, Пантића и Живковића, значајно је продрмао црно-белу екипу, па се у финишу меча све више стезао обруч око чврстог бедема Нишлија. Андрија признаје да је борба с фудбалерима Радничког била тежа него што је могао да се стекне утисак са трибина или путем малог екрана.

АНДРИЈИНИ РЕКОРДИ СТРЕЛАЦ на четири узастопна меча на старту сезоне.
НАЈМЛАЂИ репрезентативац у историји српског фудбала (17 година и 80 дана на дебију)
НАЈМЛАЂИ капитен у историји Партизана (17 година, седам месеци и 18 дана)

- Много смо се намучили и сигуран сам да ће нам ова три бода баш доста значити на плану самопоуздања. Раднички је на нашем стадиону показао да се ради о озбиљној, искусној екипи против које мора да се игра максимално свих 90 минута како би се остварила победа. Срећом, ми смо у томе успели и верујем да ће овај тријумф означити почетак серије победа.

Прва два пролећна кола су показала да ћемо се до пресецања шампионске врпце нагледати свега и свачега у Суперлиги. Живковић напомиње да саиграчи и он морају да остану максимално фокусирани искључиво на терен.

- Добро смо се припремили, а победом против Радничког смо мало скинули терет и верујем да ћемо из кола у коло бити све бољи. Нико од нас не сумња у то да смо најквалитетнији у Србији, остаје да то и докажемо и да се у мају радујемо седмој узастопној титули - оптимиста је најмлађи капитен у историји црно-белих.

КЛУПА НЕ ЖУЉА
ПОСЛЕ серије добрих партија у првом делу сезоне, уследиле су повреде које су у великој мери спречиле Андрију Живковића да се устали у стартној постави Партизана. Млади везиста мирно прихвата чињеницу да шансу мора да чека са клупе.

- Тренер је тај који одлучује, а на мени је да будем спреман у сваком тренутку да пружим оно што се од мене очекује. Немам проблем са тим, верујем у себе и знам да ћу у свакој ситуацију дати максимум - јасан је Живковић.