СУНЦЕ прошарано облацима, али температура од 16 степени, на првом радном дану ОФК Београда у Белеку била је чиста „лото седмица“ у односу на арктички дан у главном граду Србије. А лутријски добитак се догодио и дан пре краја прелазног рока у Серији А, кад је млади репрезентативац Петар Голубовић потписао уговор са Ромом на 4,5 године и остварио сан, а „романтичарима“ у финансијском смислу омогућио бољу перспективу.

Он је током данашњег преподнева и био главна тема, јер је постојала мала могућност да као позајмљени играч „вучице“ остане на Карабурми и на пролеће. Од те одлуке зависиле су и активности клуба на тржишту јер је десни бек неопходан, с обзиром на то да је Данило Пилица више штопер.

- Рома је одлучила да позајми Петра у Новару до краја сезоне. Да су продали Торосидиса, Голубовић би одмах остао у првом тиму јер су презадовољни њиме. Овако ће се добро спремити кроз мечеве Серије Б за оно што ће га чекати наредне сезоне. Мајкон и Грк су већ времешни, а сад већ бивши играч ОФК Београда је сигурно будућност и Роме и нашег фудбала - истакао је менаџер Никола Дамјанац, чија агенција „Лион“ заступала и друга два последња трансфера „романтичара“ Здјелара у Олимпијакос и Родића у Зенит.

На Карабурми су после ове информације кренули у реализацију плана Б.

- Прелазни рок траје до 14. фебруара, ми имамо наше планове, али и довољно времена - било је све што је прокоментарисао председник клуба Звездан Терзић.

Тренер Милан Милановић је био још краћи:

- Сад нам је потребан још један десни бек!

Дефанзивац Слободе Јован Василић је најбоља „удавача“ на тој позицији ове зиме, бар према писању медија. Капитен Ужичана био је на мети београдских и новосадских црвено-белих, Чукаричког, а помињао се и на Карабурми. Засад „романтичари“ држе име појачања у тајности, јер су предвидели сличну одлуку Роме, тако да би тренер Милан Милановић ускоро могао да добије нову „двојку“. У суботу би требало да се дефинише и евентуални повратак Митра Новаковића.

Осим интернет-конекције, која је у квару, час ради, час не ради, и због тога троши живце играчима, услови у хотелу „Адора“ употпуности задовољавају критеријуме турских хотела. Посебно је импресиван квалитет терена (пет), како у самом хотелу, тако и у комплексу који је удаљен два километра. Друштво „романтичарима“ прави други тим Рубина, млади тим ЦСКА из Москве, те Факел и румунски Газ метан.

ДАМЈАНОВИЋ
ЈОВАН Дамјановић излази из повреде колена и једини је фудбалер који је још под посебним режимом рада. Искусни нападач је одрадио само део тренинга са саиграчима, али није и онај у игри два тима на скраћеном простору.