СУБОТИЧКИ "плави голубови" долетели су до средине табеле и ту се угнездили. Јесењи део сезоне буквално им је био прекопиран од прошле сезоне, само што је судбина спасиоца прешла са Петра Курћубића на Драгија Канатларовског. Некадашњи селектор Македоније дошао је после седмог кола када је Спартак имао само седам бодова. На крају јесени, осмо место и 21 бод. Уз то, Суботичани су се пласирали и у полуфинале Купа елиминисавши Партизан.

- Кључ је био у првом мечу против Доњег Срема. Нјега смо добили и имали смо две недеље паузе да се боље упознамо и марљиво радимо. Иако су нам предвиђали борбу за опстанак, завршили смо јесен у добром ритму, нико нас није надиграо, а бодовни салдо одговара оном што смо показали. Да смо у Суботици освојили сва три бода против Рада, могли смо да трљамо руке, али ни овако није лоше - искрен је Канатларовски.

Скочи па реци "хоп", планирање утакмицу по утакмицу, а уз све то рад на поправљању индивидуалних грешака била је филозофија коју је са собом донео нови тренер.

- За успех су највише заслужни играчи. Издржали су притиске, а схватили су да само као тим и фамилија можемо да будемо јаки. Тон су давали искуснији Торбица, Тривуновић, Пушкарић, Носковић, сви су пружили максимум, али простора за напредак још има.

За Спартак је и даље опстанак приоритетни циљ, али и стварање препознатљиве игре.

- Лига је варљива, ако се опустите, са неколико пораза већ звоне сирене за узбуну. Спартак мора да игра боље, лепше, модерније, да буде препознатљив а притом нам је циљ да промовишемо и младе играче. То је веома захтеван посао, али су зато плодови рада на дуже стазе бољи. Бићу задовољан ако на пролеће остваримо сличан бодовни скор и одиграмо боље и квалитетније. Ми видимо шансу у Купу, Војводина није ривал који не може да се елиминише, а добра страна је што се реванш игра у Суботици која постаје наша тврђава - нада се Канатларовски.

Клуб су већ напустили Стевановић, Миливојев и Попара.

ПОЈАЧАНЈЕ У ВЕЗИ
ВЕРУЈЕ Канатларовски у ове играче, не очекује се много промена.
- Морамо да појачамо само везни ред, а у сваком случају ћемо бити јачи јер нам се после операције и опоравка враћа Слободан Новаковић. Много више очекујемо и од оних млађих попут Мркеле, Джугурдића, Ковачевића и Милића који нису прошли припреме а имају квалитет - истиче тренер Спартака.

УЧИНАК ИГРАЧА
Бранимир Алексић 15 0
Синиша Стевановић 7 0
Владимир Ковачевић 14 1
Стефан Милошевић 6 0
Горан Антонић 13 0
Данијел Фаркаш 12 0
Марко Видовић 3 0
Илија Радовић 12 0
Никола Попара 6 0
Стефан Цицмил 10 1
Дино Шарац 15 1
Владимир Торбица 14 3
Весељко Тривуновић 15 1
Небојша Мезеи 2 0
Дарко Пушкарић 12 0
Милан Војводић 4 0
Андреј Мркела 11 0
Милош Джугурдић 14 1
Александар Носковић 14 3
Немања Милић 7 0
Миљан Миливојев 3 1

НАПОМЕНА: колоне означавају број мечева и број голова