КАДА дела потврде речи најаве, онда то заслужује велико поштовање. Вероватно је мало ко тек тако поверовао пре месец дана спортском директору Јавора Николи Лишанину када је, за "Новости", рекао да су Ивањичани створили моћан тим. Да је Црвена звезда то схватила озбиљније, можда би боље прошла у граду под Голијом, овако су остали да јој бриде образи после пораза од 4:2.

Једна од највећих победа у историји клуба само је потврдила да речи Лишанина нису биле празне, да Јавор стварно има одличан састав ове сезоне.

- Нико не може да прети, нити да очекује победу над Црвеном звездом, али се јесмо надали да можемо да их изненадимо. Највише због чињенице да су ова два клуба у потпуно супротним ситуацијама. Док је Јавор стабилан, мирно ради, са давно формираном екипом, у Звезди су присутне сталне трзавице, доводе играче на свака два-три дана, мира нема. Нека буде да је резултат на терену у великом делу рефлексија свега тога - мирно, без еуфорије, прича спортски директор Јавора Никола Лишанин.

Ни продаја Ифеанија Оњила, јунака победе над Звездом, која је постала његов нови клуб, неће уздрмати редове Јавора.

- Продаја Оњила се није десила изненада, имали смо неколико понуда и започетих преговора, али су црвено-бели муњевито реаговали и договорили смо се. Иако сада тражимо још једног искуснијег нападача, будите уверени да се одлазак Нигеријца неће осетити, јер имамо праву замену за њега. Стефан Дражић је 1992. годиште, постигао је четврти гол против Звезде и има фантастичну перспективу. Можда је чак и добро што је све ово испало тако, да би момак који је био најбољи стрелац треће лиге у дресу Радничког из Обреновца добио праву шансу.

И када се све сабере, рекло би се да Јавор пуца на високе домете у Суперлиги и Купу...

- Не гледамо предалеко. Сваке године је наш основни циљ опстанак у лиги, а тек када то обезбедимо гледамо шта може да се учини више. Тако је и сада иако мислим да имамо страшан тим, најбољи у последњих 10 година Јавора и да можемо много више, у горњи дом табеле. Али, нећемо да "летимо" после једне победе, без обзира што је оборена Звезда - подвлачи спортски директор Јавора Никола нин.

ТВЕНТЕ ТЕСТИРАО ДРАЖИЋА
МОМАК за којег у Јавору верују да је будућност клуба Стефан Дражић био је близу преласка у холандски Твенте. Два пута је као члан Радничког из Обреновца боравио на пробама и тренинзима холандског прволигаша, али на крају није потписао уговор. Пут га је сад довео у Ивањицу, а одмах се, на дебију, уписао у стрелце и то против Црвене звезде.