БОШКО Јанковић остаје у Серији А, али ће дрес Ђенове заменити за - Веронин.

Искусни интернационалац постигао је договор с повратником у италијанску елиту и наредних дана треба да потпише уговор и да званично буде представљен на "Бентегодију".

Јанковић ће бити треће велико појачање новог-старог прволигаша, пошто су пре њега у клуб стигли ветеран Лука Тони (36) и перспективни везиста Ривер Плате Езекијел Сириљано (21).

Бошко је још пре три недеље почео озбиљне преговоре с Вероном, мада су у игри били и Торино и Парма. Стидљиво се спомињао и Олимпијакос, међутим, српски нападач ниједног момента није крио да је понуда Вероне примамљивија и конкретнија од осталих.

Одласком Јанковића наставља се осипање играча који су неколико сезона представљали окосницу Ђенове. Голман Себастијан Фреј потписује за Бурсу, капитен Марко Роси такође напушта клуб, па медији у Италији констатују да "одлази стара гарда" и да Ђенова ствара нови, подмлађени тим...

Верона ће Јанковићу бити трећи клуб у Италији, пошто је у сезони 2007/08. носио дрес Палерма, а последњих пет година био је члан Ђенове.