ДОК се већина Суперлигаша мучи да прода понеког фудбалера и дође до новца, Хајдук из Куле је већ одрадио два добра трансфера. После Ненада Адамовића, данас је уговор са Динамом из Минска потписао и Лазар Веселиновић!

Трећи стрелац српског првенства прошле сезоне, постигао 17 голова, у наредне три сезоне носиће дрес клуба из Белорусије. За само годину дана Веселиновић је прошао пут од малтене непознатог играча који се није наметнуо у Спартаку до прве звезде Хајдука, једног од најубојитијих шпицева Суперлиге, и трансфера у Минск.

- Имали смо понуде за Лазара Веселиновића из Јужне Кореје и САД, али на крају је најбоља била Динама из Минска. Наш нападач је хтео прво да види град, клуб, уверио се да је то одлична средина за наставак каријере и после лекарских прегледа у недељу је потписао уговор на три године - прича председник Хајдука из Куле Зоран Осмајић.

Може се слободно рећи да је Ненад Адамовић, који је пре десетак дана постао члан Динама, "препоручио" Лазара Веселиновића новом клубу.

- Када су челници Динама гледали снимке са играма Адамовића, запао им је за око Веселиновић. Решили су да га ангажују, тако да су добили тандем најбољих играча Хајдука из прошле сезоне. Ми смо веома задовољни овим трансферима, али сада нас чека посао да пронађемо два-три озбиљна појачања да бисмо надокнадили одлазак Ненада и Лазара. Немамо више потребу да продајемо играче, желимо да сачувамо остатак тима на окупу и, наравно, да се добро појачамо - каже Осмајић.