КУЛА је била неосвојива тврђава за Јагодину. Штавише, први “хајдук” Хајдука, капитен Лазар Веселиновић је са три гола потопио госте, који су дошли са епитетом фаворита на пролећну премијеру.

Можда тријумф изабраника Милана Милановића не може да се назове изненађењем, али великих 3:0 против трећепласираног тима на табели то свакако јесте.

Незадржив је био Лазар Веселиновић, постигао је све поготке за Хајдук, заслужио звање играча кола, али је стигао и на врх листе стрелаца!

- Са девет погодака водимо Мудрински, Ранђеловић и ја. У добром сам друштву - смеје се Веселиновић. - Први пут у каријери сам постигао хет-трик! Осећај је фантастичан. Поготово сам поносан на други гол, циљао сам и погодио тамо где голман није могао да дохвати.

Као прави капитен, Веселиновић не жели да се после 3:0 против Јагодине прича само о њему.

- Ниједан гол не бих постигао без помоћи саиграча. Одиграли смо изванредно, као прави тим. Задовољан је тренер, председник, навијачи који су дошли у великом броју по онако лошем времену. Јесмо савладали великог ривала, али морамо одмах да се окренемо утакмици са Радничким. План је да се из Ниша вратимо макар са једним бодом.

Утакмица између Хајдука и Јагодине је била каква се само може пожелети у Суперлиги. Мноштво шанси на обе стране, тотално отворена игра оба тима и три гола.

- Био је сјајан меч! Могли смо да постигнемо још неки погодак, али је и Јагодина промашила неколико одличних прилика. Изненадили смо се колико је био добар терен. Осим “Маракане”, сигурно је био најбоље припремљен за прво коло од свих у земљи. Зато смо могли да пружимо квалитетну игру и Јагодинци и ми.

Уколико би поновљали макар приближне игре овој са пролећне премијере, “хајдуци” не би ни секунд стрепели за опстанак.

- Не би требало да се нађемо у опасној зони. Добро смо се појачали, дошли су Пекарић, Бубало и Русмир, донели нам и квалитет и искуство, док нико није отишао из Хајдука. Сигуран сам да ћемо бити далеко бољи него јесенас, а била би права ствар када бисмо остали сви на окупу следеће сезоне, убеђен сам да бисмо се борили за европску сцену - истиче Лазар Веселиновић.

ЛИЧНА КАРТА
ИМЕ и презиме: Лазар Веселиновић
Датум рођења: 4. 8. 1986.
Место рођења: Нови Сад
Место у тиму: нападач
Клубови: ЧСК (2004-2005), Шајкаш (2005-2006, 2006-2007), Инђија (2006-2008), Биг Бул, позајмица (2007-2008), Палић (2008-2009), Спартак ЗВ (2009-2010), ЧСК, позајмица (2009-2010), Пролетер Нови Сад, позајмица (2010-2011), Млади радник (2011), Хајдук Кула (2012-?).