ХИТ на старту Јелен суперлиге је, зацело, Доњи Срем који је забележио две победе. У шпицу напада бриљирао је Огњен Дамјановић.

Физички јак, добар на лопти, одличан у дуелу, ”21” тима из Пећинаца у прва два кола добио је готово све дуеле са Кецојевићем на Карабурми и Миљковићем на ”Карађорђу”. Притом је овај 27-годишњак постигао други гол против ”црбно-белих” из Хумске, враћајући као партизановац дуг из прошлости.

- Старт као из бајке, сигурно се нисмо надали да ћемо имати шест бодова после дуела са ОФК Београдом и Партизаном. Међутим, ми се нисмо претерано ни плашили дебија у Суперлиги - истиче на почетку разговра за ”Новости” Огњен и објашњава. - Пред старт првенства смо најавили да наш циљ није опстанак у Лиги већ да будемо стабилни лигаш, а то смо базирали на, не претерано великој разлици у квалитету између Суперлиге и Прве Лиге, ангажману и мотиву. Наш приступ и жеља за доказивањем су можда били пресудни да имамо овакав старт.

Још једном у нашем фудбалу поновила се прича да ”партизаново дете” загорча живот бившем клубу.

- Четири године играо сам у Партизановој генерацији Симона Вукчевића и Срђе Кнежевића, али нисам стигао до првог тима. Ни до Телеоптика, јер су тренери тако проценили, шансу су добијали Грубјешић, Стефановић. Пут ме затим одвео у Мачву, али сам доживео два пута лом метатарзалне кости што ми је успорило каријеру.

Момак из Богатића се борио у Србобрану, Силексу, Биг Булу где је први пут сарађивао са тренером Богићевићем, а онда је четири сезоне бранио боје Пролетера из Новог Сада.

- Био сам пре две године други стрелац Прве лиге иза Спалевића и Динчића, протеклих шест месеци провео Израелу и пре месец дана стигао у Пећинце. Дошао сам у добру причу, здраву, спортску. Биће ту и нових победа, и пораза. Искрено верујем да нећемо бити изненађење за коло-два, већ хит сезоне - истиче будући професор физичког васпитања, а можда и тренер.

САМ У ШПИЦУ
ДАМЈАНОВИЋ игра сам у шпицу, као једини класичан нападач и јако је добар кад је окренут леђима голу.

- Погодило се да током целе каријере играм усамљен у шпицу, па сам навикао да се добро градим, трпим дуеле и разрађујем нападе, углавном играм за екипу. Али, довољно сам искусан да могу да играм и у другим системима - каже Огњен.