ТОКОМ преподнева у делу анализе пораза од АЕЛ тренер Партизана Владимир Вермезовић се дотакао и чињенице да је Звонимир Вукић био ван протокола.

-Са Вукићем не постоји никакав проблем, он је обновио повреду која га мучи већ годину дана - било је све што је шеф струке Партизана имао да каже на ту тему.

Информације које су стизале из блиског окружења екипе последњих дана говориле су другачије. Гордијев чвор размрсио је искусни везиста када је одговорио на позив "Новости".

- Није ми намера да било кога вређам или омаловажавам, али та прича са повредом није тачна. Од припрема у Словенији траје та цела прича између тренера и мене. Минутажа коју сам имао ми не одговара као што ниједном играчу не би. И није то главни проблем. Очекивао сам само разговор, а прецртан сам без речи. То само говори у прилог мојој тврдњи да Вермезовић има проблем самном, а ја немам са њим - прича разочараним гласом Вукић.

По многим оценама најбољи играч Партизана прошле сезоне је у реваншу против Малтежана одиграо само 20-ак минута, на Кипру још мање, док синоћ није био ни у протоколу.

- Верујте ми да после скандирања навијача на крају прошле сезоне "Звоне остани" не морам ни да играм више. Навијачи су показали шта мисле, а њихов суд изузетно ценим, јер сам уз то што сам првотимац и навијач Партизана. Најискреније када сам улазио у игру против Малтежана најежио сам се од аплауза, осећао сам се као да први пут излазим на терен.

Вукићу уговор са црно-белима истиче у децембру.

- Поштеније би било да ми каже да не рачуна на мене, па да до краја прелазног рока могу да потражим нови клуб. Све ово сам могао да кажем и много раније али нисам желео да реметим атмосферу пред АЕЛ. А шта ће се дешавати даље не знам, ништа више не очекујем. Има нешто што Вермезовић не би смео никако да ми оспори, а то је да знам да играм фудбал. И да са 33 године још могу да пружим - резигнирано је завршио човек чије су лопте са очима недостајале успаваном везном реду српског шампиона.

ВАЛЈАО БЛОХИНУ, ШУСТЕРУ, ЛУЧЕСКУУ...
ЧИНЈЕНИЦА да Вермезовић није ни покушао да објасни зашто му је наменио епизодну улогу боли Вукића највише због тога што се у досадашњој каријери није сусретао са сличним ситуацијама.

- Имао сам током каријере четири врхунска тренера, од којих су тројица били најбољи фудбалери света у своје време. Па ако сам код Шустера, Блохина, Матеуса и Луческуа играо константно и врхунски, да ли је могуће да код Вермезовића немам места. За све што сам урадио у каријери сам се сам изборио - подвлачи Вукић.