ПОП певачица Јелена Томашевић у последње време не стаје! Супруга глумца Ивана Босиљчића недавно се вратила из Барселоне, где је на позив „евровизијских фанова“ учествовала на 8. конгресу највећих поштовалаца ове музичке манифестације. По повратку из Шпаније, одакле носи сјајне утиске, популарна Крагујевчанка певала је у Загребу и Београду на концертима „Индекси и пријатељи“, где је, као најмлађи извођач, наступала са највећим музичким звездама бивше Југославије.

- На концерту „Индекси и пријатељи“ певала сам песму „Жуте дуње“, што ми је била жеља - прича за „Новости“ Јелена Томашевић. - Била ми је изузетна част да будем на сцени са великим певачким именима. Ово је други пут да певам на концерту „Индекси и пријатељи“, јер сам 2011. наступала у Сава центру, али сада први пут у Загребу. Презадовољна сам наступом у „Лисинском“, публика је певала са мном углас и наградила ме аплаузом, што је за мене било пријатно изненађење. Као дете сам обожавала Даворина Поповића. Мој отац је био њихов велики поштовалац, тако да сам била упућена у њихову музику. Обожавам песме „Бацила је све низ ријеку“, „Жуте дуње“ и „Сањам“.

* Недавно сте се вратили из Барселоне, где сте наступили на позив „евровизијских“ фанова?

- Било је предивно, чак нас је и време послужило, иако је прогноза била другачија. Божанствено је било на наступу који је одржан у једном позоришту, а после концерта смо се дружили са фановима и сликали са њима. Песму „Оро“, са којом сам се такмичила на „Евросонгу“ у Београду, отпевала сам на шпанском језику, што је изазвало одушевљење публике. Певала сам и „Где си било јаре моје“, као и „Меланхолију“, шпанског композитора Рафаела Артесера, који ме је изненадио присуством у публици, а онда се попео на бину и поклонио ми слику. Реч је о слици на којој сам ја, а коју је Рафаел насликао. То је био тренутак нашег упознавања, мада нисам очекивала да ће тако бити.

ЧЕСТИТКА “НОВОСТИМА“ ПОВОДОМ 60. рођендана „Вечерњих новости“, који ћемо прославити у среду, Јелена нам је пожелела много успеха у даљем раду.
- Волим да читам „Вечерње новости“, јер су објективне новине, са правим информацијама. Честитам вам јубилеј и желим вам да трајете још дуго и да вас читају све генерације, као и до сада - поручила је Јелена.

* Како му се допало ваше извођење песме „Меланхолија“ и да ли ћете наставити сарадњу?

- Рафаел се одушевио мојом интерпретацијом и рекао да је баш онако како је замишљао. Преслушала сам још неколико његових песама и није искључено да ћемо наставити сарадњу.

* Дуго најављујете нови албум, хоће ли ускоро угледати светлост дана?

- Приводи се крају и планирам да га објавим на пролеће. Поред „Вертига“ и „Меланхолије“, објавићу још једну нумеру којом ћу најавити албум. У све је уложено много труда и љубави, али ће публика дати коначан суд. Презадовољна сам како је прошао мој први студијски албум који сам радила са Жељком Јоксимовићем и волела бих да и са другим поновим тај успех. Најважније је да публика воли то што радим и да ме подржава. Направила сам паузу из оправданих разлога и прија ми што сам се вратила на музичку сцену, мада није једноставно уклопити професионалне и приватне обавезе.

* Да ли је данас тешко доћи до добре песме?

- Поборник сам тога да се не снима по сваку цену и све што вам падне под руку. То је и разлог што не објављујем албуме често, мада до сада нисам правила погрешне изборе композиција. На албуму ћу се појавити као аутор једног текста, а нарочито су ми драге композиције мојих колега, Сергеја Ћетковића, Мари Мари, Емине Јаховић, Дарка Димитрова, Александре Милутиновић, као и композиција Тошета Проеског „Где да одем да те не волим“, коју сам пре неколико година снимила за албум „Тоше и пријатељи“. Изузетно сам поносна што ће се та песма наћи на мом диску.

* Да ли је време за солистички концерт у Београду?

- По изласку албума планирам да одржим концерт у Сава центру, па ће увертира у то бити наступ у клубу „Касина“ 31. октобра. Жеља ми је да после објављивања другог албума на солистичким концертима певам искључиво своје песме.

СПОТ СНИМАН И У БАРСЕЛОНИ БОРАВАК у Шпанији Јелена је искористила и за снимање спота за песму „Радио свира за нас“, који ће бити емитован у новембру. Певачица каже да верује да ће публика уживати у прелепим кадровима из топле и сунчане Барселоне.


* Како гледате на експанзију музичких емисија у којима се бирају певачки таленти, будући да сте својевремено и сами тријумфовали у сличном ТВ формату, „3К дуру“?

- Подржавам их, јер су такве емисије прилика да младе и талентоване људе неко чује и пружи им шансу. Када сам победила у „3К дуру“ нисам одмах могла да снимим албум, али сам упознала феноменалне људе, са којима сам касније сарађивала, попут Корнелија Ковача и Владе Георгиева. Учешћем у таквим програмима млади могу да остваре снове. Имамо много талентованих музичара, који свирају по клубовима и кафићима, где је мала шанса да их неко примети.

* Шта бисте поручили младим певачима који маштају о великој каријери?

- Да верују у себе, да буду упорни и да немају никакве предрасуде. Да би се успело у овом послу, важни су многи фактори, срећа, таленат, шарм..