У свим храмовима Српске православне цркве широм Аустрије, уз присуство значајног броја верника, јутрос је прослављен најрадоснији хришћански празник Васкрс.

Служењу прве поноћне празничне Свете литургије у суботу увече присуствовало је више стотине верника у сва три храма српске православне цркве у Бечу.

У поноћ између суботе и недеље у храмовима "Светог Саве", "Успенија пресвете Богородице" и "Васкресења Христова" у Бечу верници су присуствовали бдењу и пратили традиционални опход око цркве.

Слављење Васкрса почело је јутарњом Васкршњом литургијом, данас, на сам дан овог великог хришћанског празника који представља Христову победу смрти и васкрсење, а литургији је присуствовао велики број верника, пошто је, за разлику од прошле године српски Васркс пао недељу дана после католичког па деца нису била на распусту, те су наши земљаци остали у Аустрији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Васкрс и народна традиција

Након служења Васкршње литургије подељена су васкршња јаја, а прослављање Васкрса настављено је традиционалним међусобним куцањем офарбаним васкршњим јајима поздрављањем "Христос Воскресе - Ваистину Воскресе" и празничним трпезама у кругу породице.

На трпези се нашла и традиционална васкршња печеница, коју су многи, пошто је јуче било лепо време, припремали на јавним местима предвиђеним за роштиљање у Бечу.