У Амбасади Србије у Берну у току је изложба веза и златовеза ћириличног писма под називом "Златне нити ћирилице".

Отварајући изложбу, амбасадор Србије у Швајцарској др Снежана Јанковић истакла је да је амбасада прошле године започела акцију "Негујмо српски језик" у сарадњи са министарством културе и информисања Србије, имајући у виду велики број припадника српске дијаспоре у Швајцарској као и потребу да се код наших младих генерација које су рођене у Швајцарској очува српски језик и писмо, као средиште очувања њиховог идентитета, културе и традиције.

Изложбу ћириличних слова у везу и златовезу са мотивима из Мирослављевог јеванђеља приредило је удружење "Бео етно визија" из Београда, саопштила је амбасада Србије.

Изложба је била праћена предавањем филолога и књижевнице Јање Тодоровић о историји ћирилице и значају њеног опстанка, уз видео презентацију древних ћириличних споменика и књижевних списа, коју је приредио Душан Тодоровић.

Присутнима се видео поруком обратио француски хуманитарац Арно Гујон, оснивач невладине организације "Солидарност за Косово", који је нагласио да "Срби треба да буду поносни на свој прелепи и за странце нимало лак језик", који представља велико богатство и полазиште за изучавање и разумевање свих других језика и култура.