ДИСЦИПЛИНСКИ поступак против четири сменска медицинска техничара који раде на одељењу Специјалне болнице за психијатрију Котор и споразумни раскид уговора са приватном фирмом која обезбеђује Судско одељење "због уочених пропуста у раду њених службеника". Ово је епилог скандала који је недавно избио, пошто су светло дана на друштвеним мрежама угледале две фотографије осуђеника Ђ. П. и две обнажене жене, настале на том одељењу.

"Ја и колегинице", уз три "смешка", стајало је изнад фотографије, на којој је једна од девојака била као од мајке рођена, а друга у болничкој униформи, ревносно је стетоскопом ослушкивала дисање обнаженог "пацијента" Ђ. П., раскопчаног мантила.

Прочитајте још - Фотографија пацијента у психијатријској болници са две обнажене жене узбуркала јавност (ФОТО)

- На основу интерне истраге није установљен тачан датум настанка фотографије и који од сменских медицинских техничара Судског одељења је без одобрења начелника одељења или дежурног лекара допустио боравак непознатих особа на одељењу. Дисциплински поступак ће се даље водити сходно Закону и резултатима истраге коју воде овлашћени службеници Управе полиције - Одељења безбедности Котор - саопштено је из Специјалне болнице.

Додају, такође, да је сходно постојећем уговору са фирмом за обезбеђење њихово особље морало приметити присуство непознатих особа на одељењу, с обзиром на то да су они били у обавези да евидентирају сваки долазак "трећих лица" и надгледају одељења помоћу видео-надзора са инсталираних 16 камера.

Поводом "посете" две девојке осуђенику Ђ. П. који казну од пет година и седам месеци затвора издржава на Судском одељењу у Специјалној болници у Котору, у Основном државном тужилаштву у овом граду је формиран предмет који је у фази извиђаја.

БЕКСТВО

У ЈУНУ прошле године, пацијент на Судском одељењу, Ђ. П. је побегао из болнице у којој борави по наредби Вишег суда у Подгорици и обрео се у Приштини. После десетак дана тамо је ухапшен.