Главни одбор Српске демократске странке изабрао је др Раду Савића за заменика председника Српске демократске странке. Поред избора заменика председника, Главни одбор СДС изабрао је два нова члана Председништва СДС и то Иванку Марковић и Мају Драгојевић-Стојић.


- Избор две даме у Председништво СДС ће зачајно допринети квалитету рада и овим смо испунили наша настојања да и у Председништву и у Главном одвору СДС имамо што више представника мање заступљеног пола. Мислим да ће Председништво много добити избором две даме у свој састав – казао је председник СДС Мирко Шаровић, непосредно након седнице Главног одбора СДС.


На седници,која је одржана у Источном Сарајеву промовисани су и нови председници ресорних одбора у Српској демократској странци као и директор Политичке академије СДС. Потврђен је и избор чланова Извршног одбора СДС, који је одржао конститутивну седницу непосредно наког седнице Главног одбора којом је председавао новоизабрани заменик председника СДС Радо Савић.


Прочитајте и: Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH


- Српска демократска странка учестоваће у раду Посебне седнице Народне скупштине Републике Српске, али сматрамо да материјал који је понуђен за седницу је срамотан и недостојан и на основу тог материјала не може се градити заједништво а ни стратегија одговора Републике Српске на изазове које следе за Републику Српску. Даћемо допринос на начин на који ми то видимо, с тим да морамо да кажемо да нисмо учествовали у припреми за ову седницу – истакао је председник СДС Мирко Шаровић.


Новоизабрани заменик председника СДС Радо Савић захвалио се председнику Шаровићу и Главном одбору на избору и указаном поверењу.


- Ово је велика част за сваког, поготово што се ради о странци која је створила Републику Српску и била један од њених стубова и убеђен сам да е тако бити и у будућности– казао је Савић.