Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић најавила је да ће објавити програм кандидатуре 11. новембра.

Она је за Н1 говорила и о економским показатељима у Хрватској.

"Нисам рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година током мандата, већ да чврсто верује да може бити и да морамо радити према томе. И као што сам рекла, економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи", рекла је Китаровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хрватска тражи помоћ САД, признали да су војно слабији од Србије

Она је додала да жели да људи живе боље, да осете то на својим платама. "То је сасвим реално и сасвим могуће и то ћу предложити и у свом следећем програму", казала је председница Грабар-Китаровић.

Председница је у интервјуу одговорила и на критике историчара да Хрватска није била иза Гвоздене завесе, као и на критике да је она била привилегована будући да је изашла из Југославије и отишла на школовање у САД.

“Наравно да сте могли изаћи из Југославије с тим црвеним пасошем. Али није мене Тито послао у Америку, послао ме мој тата месар који је крваво радио да би зарадио за то”, рекла је хрватска председница.

Додала је и да је Тито био интелигентан човек који је дозволио изласке из државе када је видео да се "цела ствар распада".