Министар безбедности у Савету министара БиХ, у техничком мандату, Драган Мектић одговорио је на оптужбе кардинала Винка Пуљића да је одговоран за мигрантску кризу у тој држави, поруком да би верски поглавари требало да се баве другим озбиљним стварима, између осталог, педофилијом у Цркви.

"Мислим да га је неко злонамерно, политички иструментализовао. То је мени смешно. Не могу да схватим шта је хтео да кажем том изјавом. Мислим да црквени великодостојници у БиХ треба да се баве много озбиљнијим стратешким стварима, још увек буја национализам, буја шовинизам, имамо доста елемената фашизма, нападају се и руше верски објекти", казао је Мектић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nadbiskup Puljić: Mektić doprinosi migrantskom haosu u BiH

Поручио је да се у БиХ не могу испоштовати елементарна права грађана.

"Говорећи о малом човеку, он (Пуљић) је рекао да мали човек пати, ја сам му поставио питање, је ли мали човек Србин у кантонима с хрватским предзнаком који још нису конститутивни народ. А како се тога нисте сетили, попе? Је ли ви то благосиљате у и аминујете? Овде елементарна људска права не могу да се испоштују. Каже и да није структурално формирана власт у БиХ, хоће рећи да није Додик у власти. Па пусти ти ту причу и демагогију, бави се ти озбиљнијим стварима, да не говорим о тежим стварима, о педофилији у цркви", поручио је Мектић, пренела је сарајевска Н1 тв.

Пуљић је јуче рекао да се Мектић хвали да води службу безбедности, али да он заправо "добрано кумује нереду својим ставовима и својом структуром".

Говорећи о мигрантској кризи у БиХ, Пуљић је лоше стање у тој држави директно отужио Мектића.